«Παράπονα» ενστόλων στο ΣτΕ -Νομικοί κύκλοι: Τι να κάνετε για να πάρετε τα αναδρομικά - iefimerida.gr

«Παράπονα» ενστόλων στο ΣτΕ -Νομικοί κύκλοι: Τι να κάνετε για να πάρετε τα αναδρομικά

«Παράπονα» ενστόλων στο ΣτΕ -Νομικοί κύκλοι: Τι να κάνετε για να πάρετε τα αναδρ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Παράπονα» δέχθηκε ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Σωτήρης Ρίζος από αντιπροσωπεία ενστόλων όλων των σωμάτων για τη μη εφαρμογή της δικαστικής απόφασης από την πολιτεία για επιστροφή των αναδρομικών τους από 1η Αυγούστου του 2013 αλλά και την επιστροφή στο προηγούμενο μισθολόγιο πριν την εφαρμογή των τελευταίων περικοπών.Ο πρόεδρος του ΣτΕ δήλωσε αναρμόδιος για την μη εφαρμογή της δικαστικής απόφασης και υπέδειξε στα μέλη της αντιπροσωπείας να συμβουλευτούν τους συνηγόρους του για τις περαιτέρω κινήσεις τους.

Νομικοί αλλά και δικαστικοί κύκλοι τονίζουν ότι οι ένστολοι έχουν δύο επιλογές ή να προσφύγουν στα διοικητικά δικαστήρια με αγωγή σε βάρος του ελληνικού δημοσίου και να ζητήσουν τα αναδρομικά τους με διαδικασίες εξπρές, δηλαδή τις διαδικασίες της πρότυπης δίκης ή να καταθέσουν μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα Αρείου Πάγου στρεφόμενοι κατά της άρνησης των αρμόδιων υπουργών να εφαρμόσουν την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ.

Σε μια τέτοια περίπτωση δεν αποκλείεται να ζητηθεί η άρση ασυλίας των αρμόδιων υπουργών αφού τα αδικήματα που θα έχουν τελέσει θα είναι αυτά της παράβασης καθήκοντος και της μη συμμόρφωσης σε δικαστική απόφαση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ