Τα σκουπίδια γίνονται σκουπιδο-έργα - iefimerida.gr

Τα σκουπίδια γίνονται σκουπιδο-έργα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δίνει μια δεύτερη ευκαιρία ζωής στα αντικείμενα που χαρακτηρίστηκαν απαξιωτικά σκουπίδια και είχαν πάρει το δρόμο για την χωματερή.

Ο Τριαντάφυλλος Βαΐτσης, μηχανικός περιβάλλοντος στο επάγγελμα, εδώ και δύο χρόνια μετατρέπει τα σκουπίδια σε «σκουπιδοέργα», όπως λέει ο ίδιος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Παλιά CD, εξάρτημα από χαλασμένη καφετιέρα, βύσμα εκτυπωτή, ρόδα ποδηλάτου, καπάκι από στυλό, σωληνάριο οδοντόπαστας, κομμάτια ύφασμα, μεταμορφώνονται σε ρομπότ, τσόπερ, κουκουβάγια, μηχανή τρένου, αγριόσκυλο, σκαντζόχοιρο, ενώ αγαπημένο υλικό, τόνισε χαριτολογώντας, είναι τα παλιά βίντεο, από τα εξαρτήματα των οποίων δημιούργησε, μεταξύ άλλων, μια εξωγήινη μορφή.

Έργα του θα εκθέσει, από τις 5 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο των Γιορτών Παλιάς Πόλης της Ξάνθης, στο στέκι του πολιτιστικού συλλόγου «Οι Βάτραχοι», στην οδό Πινδάρου.

Ο κ. Βαΐτσης τόνισε ότι η trash art (σκουπιδοτέχνη) είναι ταυτόχρονα τέχνη και φιλοσοφία καθώς συνδυάζει την καλλιτεχνική διάθεση με την περιβαλλοντική ανησυχία.

Αφορμή για να ασχοληθεί με την trash art ήταν ένα εργαστήριο του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης που παρακολούθησε πριν από δύο χρόνια και ενθουσιάστηκε.

Μπορεί να ξεκινήσει τα δουλεύει τα υλικά του έχοντας κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό του, για παράδειγμα ότι θα φτιάξει ένα ρομπότ, αλλά πολλές φορές τον οδηγεί η μορφή που προκύπτει όταν κολλάει δύο κομμάτια μεταξύ τους.

Επισημαίνει ότι δεν θέλει να επέμβει στη χημεία του υλικού και γι' αυτό το λόγο δεν χρησιμοποιεί ηλεκτροκόλληση που, όπως λέει, κάνει εύκολη τη δουλειά. Επιλέγει να χρησιμοποιεί σιλικόνη για να ενώσει τα υλικά του ή τρυπάει τα μέταλλα για να «κουμπώσουν» μεταξύ τους.

Αυτή την περίοδο ετοιμάζει μια σειρά «σκουπιδοέργων» από κουτάκια αλουμινίου και υπολογίζει ότι θα είναι σε θέσει να τα εκθέσει στο τέλος του χρόνου.

Γ. Χατζηγεωργίου/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σκουπίδια έκθεση art Ξάνθη trash Βαϊτσης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ