O Moσκοβισί επίτροπος της Γαλλίας – Θέλει το χαρτοφυλάκιο των οικονομικών υποθέσεων - iefimerida.gr

O Moσκοβισί επίτροπος της Γαλλίας – Θέλει το χαρτοφυλάκιο των οικονομικών υποθέσεων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί θα είναι ο επίτροπος της Γαλλίας στη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Την ανακοίνωση έκανε ο πρόεδρος Ολάντ με επιστολή του στον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ο Ολάντ επιβεβαίωσε στον Γιούνκερ πως το Παρίσι ζητά για τον κ. Μοσκοβισί το κρίσιμο χαρτοφυλάκιο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, το οποίο είναι αρμόδιο για τα προγράμματα διάσωσης. Υπεύθυνος για το οικονομικό χαρτοφυλάκιο ήταν ο Φινλανδός Όλι Ρεν, ενώ υπηρεσιακά το έχει πλέον ο επίσης Φινλανδός Γίρκι Κατάινεν.

Η κατανομή των χαρτοφυλακίων στη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα καθοριστεί σε σημαντικό βαθμό κατά τις επαφές που θα έχει ο κ. Γιουνκέρ τις επόμενες εβδομάδες με Ευρωπαίους ηγέτες, και θα οριστικοποιηθεί στη Σύνοδο Κορυφής της 30ης Αυγούστου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ