Χαώδες σκηνικό στη Σούπερ Λίγκ λίγο πριν από τη σέντρα! - iefimerida.gr

Χαώδες σκηνικό στη Σούπερ Λίγκ λίγο πριν από τη σέντρα!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λίγες ώρες μένουν για την έναρξη του πρωταθλήματος της Super League και το χάος μοιάζει να μην έχει τέλος. Κανείς δεν είναι σε θέση να απαντήσει με ακρίβεια αν και ποιοι αγώνες θα ξεκινήσουν όπως έχουν προγραμματιστεί καθώς η συμμετοχή οχτώ ομάδων είναι στον αέρα. Διαβάστε για όλες τις εξελίξεις.

Μέχρι τώρα ξέραμε για την αναβολή των αγώνων Ολυμπιακού-Καβάλας και ΑΕΚ- Ολυμπιακού Βόλου, τώρα όμως η χτεσινή δικαίωση του Ηρακλή από το Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, περιπλέκει ακόμα περισσότερο το τοπίο του πρωταθλήματος, αφού πλέον είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο αναβολής και του αγώνα Παναιτωλικού-Αστέρας Τρίπολης.

Θυμίζουμε ότι μετά την απόφαση για υποβιβασμό του Ηρακλή λόγω πλαστής φορολογικής ενημερότητας, τα πειθαρχικά όργανα της Σούπερ Λίγκας και της ΕΠΟ απεφάνθησαν ότι ο Γηραιός δεν θα αντικατασταθεί από ομάδα της Β΄ Εθνικής αλλά από τον Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος είχε υποβιβασθεί, μαζί με την Λάρισα και τον Πανσερραϊκό.

Ωστόσο, μετά από τη δικαίωση του Ηρακλή, είναι αμφίβολη η συμμετοχή του Αστέρα Τρίπολης στο πρωτάθλημα της Super League, άρα υπάρχει κίνδυνος για αναβολή των προγραμματισμένων αγώνων του.

Επιπλέον, περιπλέκεται ακόμα περισσότερο το θέμα των ομάδων που θα αντικαταστήσουν τον Ολυμπιακό Βόλου και την Καβάλα. Κι αυτό γιατί Λάρισα και Πανσερραικός «πατούσαν» στην υπόθεση Ηρακλή-Αστέρα Τρίπολης , για να διεκδικήσουν νομικά την παραμονή τους στην πρώτη κατηγορία, με το σκεπτικό ότι αφού έμεινε ο Αστέρας θα έπρεπε να παραμείνουν και αυτές αντικαθιστώντας τον Ολυμπιακό Βόλου και την Καβάλα.

Όμως, σήμερα το μεσημέρι το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών δικαίωσε τον Ολυμπιακό Βόλου και την Καβάλα, έπειτα από τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν οι δυο ΠΑΕ, καθώς απαγόρευσε την αντικατάσταση των δυο ομάδων από οποιαδήποτε άλλη.

Στην πράξη αυτό σημαίνει πως το πρωτάθλημα, αν τελικά ξεκινήσει, θα συνεχιστεί για όσο διάστημα χρειαστεί με λιγότερες ομάδες. Για το λόγο αυτό άλλωστε ο Σταύρος Ψωμιάδης είπε στους νομικούς του, πως μετά από τη δικαίωση στα ασφαλιστικά μέτρα, δεν υπάρχει πρόβλημα ακόμα και αν υπάρξουν και δέκα αγωνιστικές, χωρίς την Καβάλα.

Όμως σύμφωνα με το καταστατικό της ΕΠΟ, το θέμα Ολυμπιακού Βόλου και Καβάλας θεωρείται λήξαν καθώς η ΕΠΟ δεν αναμένεται να πάρει στα σοβαρά την απόφαση του Εφετείου αφού αυτό αποτελεί παρέμβαση στο αυτοδιοίκητό της.

Λεβαδειακός και Δόξα Δράμας περιμένουν...

Σύμφωνα πάντα με τον κανονισμό της ΕΠΟ, Λεβαδειακός και τη Δόξα Δράμας, ομάδες που μέχρι πέρσι αγωνίζονταν στη δέυτερη κατηγορία του πρωταθλήματος (Football League) αντικαθιστούν Καβάλα και Ολυμπιακό Βόλου. Η δικαίωση του Ηρακλή έρχεται μάλλον να συμβάλλει σε αυτή την κατεύθυνση με την Γηραίο να είναι απ’ ότι φαίνεται η τρίτη ομάδα που θα μείνει στη Super League.

Ωστόσο σε ένα τόσο χαοτικό σκηνικό με αποφάσεις που αναιρούν η μια την άλλη, η δικαστική διαμάχη για το ποιες ομάδες θα αντικαταστήσουν τον Ολυμπιακό Βόλου και τη Λάρισα έχει ακόμη αρκετό δρόμο μπροστά της. Ειδικά αν λάβουμε υπόψην ότι ο Ολυμπιακός Βόλου και η Καβάλα σκοπεύουν να προσφύγουν στη FIFA υποστηρίζοντας ότι η ΕΕΑ κατά παράβαση του αυτοδιοίκητου του ποδοσφαίρου τους αφαίρεσε την άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα την οποία τους είχε δώσει τρεις μήνες νωρίτερα η UEFA.

Καλό σεζόν να έχουμε λοιπόν...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ