Εκτός ελέγχου η κατάσταση και στη Λιβύη: Γαλλία, Βρετανία, Γερμανία καλούν τους πολίτες τους να αποχωρήσουν από τη χώρα - iefimerida.gr

Εκτός ελέγχου η κατάσταση και στη Λιβύη: Γαλλία, Βρετανία, Γερμανία καλούν τους πολίτες τους να αποχωρήσουν από τη χώρα

Εκτός ελέγχου η κατάσταση και στη Λιβύη: Γαλλία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κλιμακώνονται οι συγκρούσεις στη Λιβύη με τη κατάσταση στη χώρα να έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, ενώ, στις μάχες για τον έλεγχο του αεροδρομίου της Τρίπολης έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 97 άνθρωποι και 400 έχουν τραυματιστεί από τις 13 Ιουλίου.Το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας κάλεσε όλους τους υπηκόους της χώρας να εγκαταλείψουν την επικράτεια της Λιβύης αναφέροντας «Λαμβανομένης υπόψη της επιδείνωσης της κατάστασης ασφαλείας, η Γαλλία ζητεί από τους υπηκόους της να εγκαταλείψουν τη Λιβύη. Ολοι οι Γάλλοι που βρίσκονται στην επικράτεια της χώρας αυτής καλούνται να έλθουν σε επαφή το ταχύτερο δυνατόν με την πρεσβεία μας στην Τρίπολη.

Οι ΗΠΑ απομάκρυναν όλο το διπλωματικό τους προσωπικό από τη Λιβύη χθες, υπό την προστασία βαριά οπλισμένων στρατιωτών, μετά τις σφοδρές μάχες κοντά στο κτιριακό συγκρότημα της αμερικανικής πρεσβείας.

Νωρίτερα σήμερα, μια οχηματοπομπή με διπλωματικό προσωπικό της Βρετανίας δέχθηκε πυρά από μια ομάδα ενόπλων, χωρίς πάντως να αναφερθούν θύματα.

Στην ίδια κίνηση προέβη και η πρεσβεία της Βρετανίας η οποία μειώνει το προσωπικό, ενώ η κυβέρνηση της χώρας κάλεσε τους υπηκόους της να αποχωρήσουν από την Λιβύη, κάτι που έπραξε και η Γερμανία.

Πέραν της Γερμανίας και της Βρετανίας, το Βέλγιο έχει συστήσει από την 16η Ιουλίου στους υπηκόους του να εγκαταλείψουν τη χώρα, ενώ την ίδια οδηγία έχουν εκδόσει η Τουρκία, η Ισπανία και η Μάλτα. Πολλές ακόμη χώρες αποθαρρύνουν τα ταξίδια στη Λιβύη—η Πορτογαλία, η Αυστρία, η Ρουμανία, η Ελβετία, η Ολλανδία, η Σουηδία, η Νορβηγία, η Δανία και η Φινλανδία.

Η Ιταλία έχει καλέσει επίσης τους υπηκόους της να «περιορίσουν στον μέγιστο δυνατό βαθμό τις μετακινήσεις τους στην επικράτεια (της Λιβύης)», όπως και «μέσα στις πόλεις», καθώς και να «ενημερώνονται συνεχώς για την κατάσταση ασφαλείας» στη χώρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ