«Πράσινο» φως από τους ρωσόφιλους αντάρτες -Συμφώνησαν να μεταβούν ερευνητές στο σημείο συντριβής του Boeing - iefimerida.gr

«Πράσινο» φως από τους ρωσόφιλους αντάρτες -Συμφώνησαν να μεταβούν ερευνητές στο σημείο συντριβής του Boeing

Οι ρωσόφιλοι αντάρτες συμφώνησαν να μεταβούν ερευνητές στο σημείο συντριβής του
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι αυτονομιστές αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία συμφώνησαν σήμερα να επιτρέψουν την πρόσβαση σε 30 Ολλανδούς ερευνητές στο σημείο όπου έπεσε την προηγούμενη εβδομάδα το Boeing 777 των Μαλαισιανών Αερογραμμών και να τους διευκολύνουν να καθορίσουν τα αίτια της συντριβής του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του πρωθυπουργού της Μαλαισίας Νατζίμπ Ραζάκ «η συμφωνία με τον επικεφαλής των αυτονομιστών ανταρτών Αλεξάντερ Μποροντάι θα προσφέρει προστασία στους διεθνείς ερευνητές για να συλλέξουν τις σορούς και να ερευνήσουν τα αίτια του δυστυχήματος. Ελπίζω αυτή η συμφωνία με τον Μποροντάι να διασφαλίσει την ασφάλεια στο πεδίο ώστε οι διεθνείς ερευνητές να μπορέσουν να κάνουν τη δουλειά τους».

Η ομάδα των διεθνών ερευνητών που επρόκειτο να μεταβεί σήμερα στον τόπο της συντριβής του Boeing 777 εγκατέλειψε τα σχέδια της, εξαιτίας των συγκρούσεων που σημειώνονται ανάμεσα στους φιλορώσους αυτονομιστές και τα ουκρανικά στρατεύματα στην περιοχή.

Ο Αλεξάντερ Χαγκ, αναπληρωτής επικεφαλής παρατηρητής της ειδικής αποστολής παρατηρητών του ΟΑΣΕ στην Ουκρανία, είπε στους δημοσιογράφους: «Λάβαμε πληροφορίες ότι διεξάγονται μάχες. Η κατάσταση στην περιοχή δείχνει επικίνδυνη... επομένως αποφασίσαμε να αναπτυχθούμε αύριο το πρωί».

«Οι συγκρούσεις στην περιοχή το πιθανότερο είναι να επηρεάσουν τον τόπο της συντριβής του αεροπλάνου» δήλωσε.

Να σημειωθεί ότι μαζί με τους 30 ιατροδικαστές θα μεταβούν στο σημείο και 11 άοπλοι Αυστραλοί αστυνομικοί, για να διευκολύνουν την επιχείρηση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ