Γαλλία: Τριήμερο εθνικό πένθος στη μνήμη των θυμάτων της πτήσης ΑΗ5017 -Μνημείο στον τόπο της συντριβής - iefimerida.gr

Γαλλία: Τριήμερο εθνικό πένθος στη μνήμη των θυμάτων της πτήσης ΑΗ5017 -Μνημείο στον τόπο της συντριβής

Γαλλία: Τριήμερο εθνικό πένθος στη μνήμη των θυμάτων της πτήσης ΑΗ5017 -Μνημείο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος, από τη Δευτέρα, στη μνήμη των θυμάτων της πτήσης ΑΗ5017 της Air Algerie που κατέπεσε πριν από λίγες μέρες στο Μάλι της δυτικής Αφρικής.

Η Γαλλία θρηνεί τα περισσότερα θύματα, καθώς οι 54 από τους 118 επιβαίνοντες στο αεροσκάφος ήταν Γάλλοι υπήκοοι. Ο Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος το Σάββατο είχε τρίωρη συνάντηση με τους συγγενείς των θυμάτων, ανέφερε ότι οι σοροί θα μεταφερθούν στη Γαλλία, προσθέτοντας πως θα κάνει ό,τι μπορεί ώστε οι συγγενείς των νεκρών να μεταβούν στον τόπο όπου χάθηκαν οι δικοί τους, κάτι που ίσως απαλύνει τον πόνο τους.

Στο τρίτο του τηλεοπτικό διάγγελμα από την ημέρα του δυστυχήματος, δεσμεύτηκε ότι στο σημείο της συντριβής του αεροσκάφους θα ανεγερθεί μνημείο προκειμένου «να μην ξεχάσει κανείς ότι σε αυτό το σημείο χάθηκαν 118 άνθρωποι».

Να σημειωθεί ότι τα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσαν το Σάββατο ότι βρέθηκε και το δεύτερο μαύρο κουτί του αεροσκάφους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ