Στο ΣτΕ προσφεύγουν για τις Κυριακές έμποροι, καταστηματάρχες: Γιατί ζητούν να βγει παράνομη η ρύθμιση - iefimerida.gr

Στο ΣτΕ προσφεύγουν για τις Κυριακές έμποροι, καταστηματάρχες: Γιατί ζητούν να βγει παράνομη η ρύθμιση

Στο ΣτΕ προσφεύγουν για τις Κυριακές έμποροι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Να μην επιτραπεί η λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου ζητούν από το Συμβούλιο της Επικρατείας ομοσπονδίες εμπόρων, καταστηματάρχες και έμποροι ζητώντας την αναστολή και ακύρωση ως παράνομης και αντισυνταγματικής της υπουργικής απόφασης που ανάβει το «πράσινο φως» για την λειτουργία των καταστημάτων.Στην προσφυγή τους οι έμποροι υποστηρίζουν ότι η απόφαση του υπουργού ανάπτυξης που επιτρέπει το πιλοτικό άνοιγμα προαιρετικά για έναν χρόνο των καταστημάτων είναι εξαιρετικά βλαπτική καθώς αναγκάζονται να εργάζονται και την μοναδική ημέρα της εβδομάδας που έχουν αργία.

Μάλιστα υποστηρίζουν ότι η λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές επεκτάθηκε και σε περιοχές μη τουριστικές καθιστώντας παράνομη την απόφαση.

Με την πολυσέλιδη προσφυγή τους οι έμποροι θέτουν θέματα παραβίασης συγκεκριμένων άρθρων του συντάγματος όπως το άρθρο 21 που ορίζει την υποχρέωση του κράτους για την προστασία της οικογένειας, της θρησκευτικής ελευθερίας, της άσκησης του δικαιώματος της λατρείας κατά την καθιερωμένη αργία της Κυριακής, αλλά και της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας.

Την χαρακτηρίζουν ακόμη μη νόμιμη γιατί δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως εκπρόθεσμα και δεν προηγήθηκε διαβούλευση, όπως απαιτεί ο νόμος, με τους φορείς εμπόρων και υπαλλήλων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ