Ηλίας Μόσιαλος: «Είχαν δώσει έως και 650.000 ευρώ από τα μυστικά κονδύλια» - iefimerida.gr

Ηλίας Μόσιαλος: «Είχαν δώσει έως και 650.000 ευρώ από τα μυστικά κονδύλια»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εως και τα 650.000 ευρώ είχαν φτάσει τα μυστικά κονδύλια για μια και μόνο χρονιά τη δεκαετία του 2000. Αυτό παραδέχθηκε ο υπουργός Επικρατείας Ηλίας Μόσιαλος επισημαίνοντας ότι το μέσο ποσό που καταγραφόταν στον ετήσιο κρατικό προϋπολογισμό ήταν συνήθως γύρω στα 200.000 ευρώ.

Ο υπουργός μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm σημείωσε ότι δεν υπάρχουν δυστυχώς αποδεικτικά στοιχεία καθώς το απόρρητο της διαδικασίας επέβαλλε να μην τηρούνται αποδείξεις. Συμπλήρωσε δε ότι το θέμα δεν είναι δημοσιονομικό αλλά συμβολικό. Επανέλαβε δε ότι οι συγκεκριμένοι κωδικοί δεν χρησιμοποιήθηκαν από τον Οκτώβριο του 2009 και μετά.

Για την παραίτηση Παμπούκη και τη Ναυτιλία

Σε ότι αφορά το θέμα που της επανασύστασης του υπουργείου Ναυτιλίας είπε ότι ο τομέας της Εμπορικής Ναυτιλίας ανήκει στο υπουργείο Ανάπτυξης και αυτός «είναι και ο φυσικός του χώρος. Γιατί διαφορετικά αν δεν ενισχύσεις το υπουργείο Ανάπτυξης με ένα μεγάλο αναπτυξιακό πόλο της ελληνική οικονομίας όπως η εμπορική ναυτιλία, τότε αποστεώνεις το βασικό σου αναπτυξιακό υπουργείο. Αυτό σηματοδοτήθηκε και με την τοποθέτηση υπουργού υπεύθυνου για αυτά τα θέματα. Δεν υποβαθμίζεται η ναυτιλία όταν έχεις έναν αναπληρωτή υπουργό».
Σε ό,τι αφορά τις επαφές με το Κατάρ, τις οποίες είχε ο κ. Παμπούκης, είπε ότι θα υπάρξουν ρυθμίσεις τις επόμενες ημέρες, αλλά πρόσθεσε: «Καταρχήν υπάρχει υπουργός Ανάπτυξης, ένας πολύ ικανός υπουργός, ο κ. Χρυσοχοΐδης, που θα έχει την άμεση επίβλεψη αυτών των θεμάτων και θα υπάρχουν διευθετήσεις για τις επιμέρους αρμοδιότητες το επόμενο διάστημα. Δεν πρόκειται να εγκαταλειφθεί αυτή η προσπάθεια είναι σαφές».

Για την παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

Σε ερώτηση για το αν θα γίνει η ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ απάντησε ότι «θα υπάρξει το γνωστό πρόγραμμα του πρωθυπουργού με απόλυτη λιτότητα», τονίζοντας ότι «δεν ωφελεί σε τίποτα να πηγαίνουν πέντε-δέκα χιλιάδες διοικητές οργανισμών, κομματικοί παράγοντες, βουλευτές, να ακολουθεί μετά η αξιωματική αντιπολίτευση, τα υπόλοιπα κόμματα και σε ένα δεκαπενθήμερο να γίνεται μια πασαρέλα παρουσίασης απόψεων που έτσι κι αλλιώς μπορεί να γίνει στην κοινοβουλευτική διαδικασία».

Για τη ΔΕΘ
Επέμεινε στην αναδιάρθρωση της ΕΡΤ υπογραμμίζοντας «η ΕΡΤ και γενικά τα δημόσια μέσα ενημέρωσης είναι κτήμα όλου του ελληνικού λαού, δεν είναι κτήμα δικό μου, δεν είναι κτήμα της κυβέρνησης, δεν είναι κτήμα των εργαζομένων, ούτε των δημοσιογράφων που δουλεύουν στα δημόσια μέσα ενημέρωσης».

Για το υπουργείο του
Ο κ. Μόσιαλος κληθείς να σχολιάσει ερώτηση του τομεάρχη της Ν.Δ. Σίμου Κεδίκογλου για αυξημένα κονδύλια στο υπουργείο Επικρατείας, που προβλέπονται στον προϋπολογισμό, διευκρίνισε ότι ο ίδιος δεν ήταν τότε υπουργός Επικρατείας και συμπλήρωσε: «Εγώ ανέλαβα τέλη Ιουνίου και ένα από τα πρώτα πράγματα που έκανα ήταν να συστήσω μια επιτροπή για τη μείωση των δαπανών στις γενικές γραμματείες αλλά και στο ίδιο μου το γραφείο μέχρι που θα πρέπει να αναφέρει συγκεκριμένα στοιχεία σημαντικής μείωσης μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου. Οι δαπάνες επί δικής μου υπουργίας μειώθηκαν δραστικά».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ