Παπούλιας: Ημέρα μνήμης και σεβασμού η 40ή επέτειος για τη Δημοκρατία - iefimerida.gr

Παπούλιας: Ημέρα μνήμης και σεβασμού η 40ή επέτειος για τη Δημοκρατία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Σήμερα είναι μια μέρα μνήμης και μεγάλου σεβασμού σε όσους αγωνίστηκαν, φυλακίστηκαν εξορίστηκαν για να αποκατασταθεί η Δημοκρατία στην Ελλάδα. Τιμάμε σήμερα όλους αυτούς και είναι ένα φωτεινό παράδειγμα για όλους μας, σε περιόδους κρίσης η φλόγα της ελευθερίας και των δημοκρατικών θεσμών πρέπει να κυριαρχεί. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους συνεργάστηκαν για αυτή την έκθεση. Μια θαυμάσια έκθεση».

Αυτό δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, εγκαινιάζοντας στη Βουλή την Έκθεση με τίτλο «Η Δημοκρατία δικαίω ουδέποτε κατελύθη, 40 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας».

Η έκθεση την οποία προετοίμασαν η Βιβλιοθήκη της Βουλής και το Ίδρυμα της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, υπό την επιστημονική εποπτεία ειδικών επιτροπών, ανοίγει τις πύλες της σήμερα 24 Ιουλίου με τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

Nωρίτερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι στο Πάρκο Ελευθερίας για να τιμήσει τη μνήμη όσων αγωνίστηκαν και βασανίστηκαν για τη Δημοκρατία στη χώρα μας, ενώ χθες, τόνισε την ανάγκη να προστατευθεί η Δημοκρατία στη χώρα η κρίση έφερε την υποχώρησή της.

Παπούλιας: Ημέρα μνήμης και σεβασμού η 40ή επέτειος για τη Δημοκρατία | iefimerida.gr 0
Παπούλιας: Ημέρα μνήμης και σεβασμού η 40ή επέτειος για τη Δημοκρατία | iefimerida.gr 1
Παπούλιας: Ημέρα μνήμης και σεβασμού η 40ή επέτειος για τη Δημοκρατία | iefimerida.gr 2
Παπούλιας: Ημέρα μνήμης και σεβασμού η 40ή επέτειος για τη Δημοκρατία | iefimerida.gr 3

Πηγή φωτό: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ