Ενα πολύ χρήσιμο εξάρτημα: Εξυπνη ζώνη θα ξυπνάει με κουδούνισμα τον οδηγό αν αποκοιμηθεί - iefimerida.gr

Ενα πολύ χρήσιμο εξάρτημα: Εξυπνη ζώνη θα ξυπνάει με κουδούνισμα τον οδηγό αν αποκοιμηθεί

Ενα πολύ χρήσιμο εξάρτημα: Εξυπνη ζώνη θα ξυπνάει με κουδούνισμα τον οδηγό αν απ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ισπανοί κατασκευαστές υπόσχονται να μας αποτρέψουν από τυχόν ατυχήματα εν ώρα οδήγησης καθώς κατασκεύασαν ζώνη που παρακολουθεί τους παλμούς και την αναπνοή του οδηγού και ειδοποιεί όταν ο οδηγός είναι έτοιμος να αποκοιμηθεί πάνω στο τιμόνι.

Η θαυματουργή ζώνη καταγράφει τους χτύπους της καρδιάς καθώς και την αναπνοή μέσω ειδικών ηλεκτρονικών αισθητήρων και με ένα κουδούνισμα ο οδηγός επανέρχεται και ξυπνάει.

Οι ερευνητές του Εμβιομηχανικού Ινστιτούτου της Βαλένθια δήλωσαν ότι το το εν λόγω σύστημα αφύπνισης που ονομάζεται HARKEN μπορεί να σώσει ζωές.

Το νέο αυτό σύστημα έχει δοκιμαστεί επιτυχώς σε κλειστές πίστες αγώνων και δεν θα αργήσουν και οι δοκιμές κάτω από πραγματικές συνθήκες.

Σύμφωνα με έρευνες η πλειονότητα των τροχαίων ατυχημάτων αποδίδεται σε κόπωση του οδηγού ενώ η νύστα μειώνει τα αντανακλαστικά του οδηγού και έτσι ελοχεύει ο κίνδυνος ατυχήματος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ατύχημα νύστα οδήγηση έξυπνη ζώνη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ