Θύματα εκδικητικού μίσους -Συγκλονιστικά πορτραίτα σημαδεμένων επιζώντων επιθέσεων με οξύ [εικόνες] - iefimerida.gr

Θύματα εκδικητικού μίσους -Συγκλονιστικά πορτραίτα σημαδεμένων επιζώντων επιθέσεων με οξύ [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επίθεση με οξύ. Στην Ινδία, το Μπαγκλαντές, το Πακιστάν, την Καμπότζη, το Νεπάλ και την Ουγκάντα είναι μια συχνή πρακτική οργισμένων... απατημένων συζύγων, εκνευρισμένων συγγενών για περιουσιακά θέματα ή ακόμη και όσων βιώνουν την απόρριψη από κάποια γυναίκα στο πετσί τους. Ή γιατί απλά δεν πήραν την προίκα που ήθελαν.

Στη Ντάκα, μια πτέρυγα του τοπικού νοσοκομείου που κατασκευάστηκε από το ίδρυμα για τους επιζώντες επιθέσεων με οξύ, τα κρεβάτια είναι γεμάτα με άνδρες και γυναίκες, θύματα, αυτής της απάνθρωπης τακτικής οι οποίοι κρύβουν όλοι τους μια διαφορετική, τραγική ιστορία.

Ο Δανός φωτογράφος Κεν Χέρμαν επισκέφθηκε το νοσοκομείο και απαθανάτισε «τα πρόσωπα του θάρρους», όπως τους ονομάζει καθώς όπως τονίζει «όλοι τους, αν και αρκετά τραυματισμένοι, παλεύουν για να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή, όσο δύσκολο και να είναι μετά από μια τέτοια επίθεση».

Πόπι Ρανί Ντας, 22

Η 22χρονη από το Μπαγκλαντές ερωτεύτηκε χρόνο ένα αγόρι από το χωριό της. Παρά τις αντιρρήσεις της οικογένειάς της, εκείνη, πέρυσι, τον παντρεύτηκε. Δύο μήνες μετά το γάμο ο σύζυγός της εξοργισμένος από το γεγονός ότι δεν είχε λάβει μέχρι εκείνη τη στιγμή προίκα από την οικογένειά της, την υποχρέωσε να πιει ένα ποτήρι με οξύ. Με αυτόν τον τρόπο ήθελε να την δολοφονήσει, για να μπορέσει να παντρευτεί μια άλλη γυναίκα και να... επεκτείνει την περιουσία του. Ενα χρόνο μετά την επίθεση εξακολουθεί να νοσηλεύεται.


Αμπντούλ Κέιντερ, 47

Ο Αμπντούλ θα είναι σημαδεμένος για μια ζωή αφού η ξαδέλφη του, πάνω σε μια διαμάχη που είχαν για ένα κομμάτι γης, του πέταξε στο πρόσωπο οξύ.

Σαϊμόλ Κιουμάρ,14
Ο μικρός ήταν... παράπλευρη απώλεια αφού στόχος της επίθεσης με οξύ δεν ήταν ο ίδιος, αλλά η μητέρα του. Ο 14χρονος κοιμόταν στο πλάι της, όταν ένας γείτονας τους μπήκε στο σπίτι τους και επιχείρησε να κάψει την μητέρα του με οξύ γιατί εκείνη αρνιόταν να συνάψει ερωτική σχέση μαζί του. Το οξύ, όμως, έπεσε και στο πρόσωπο του μικρού.



Ζαχάρα Ακτάρ Παρούλ, 27
Της επιτέθηκε με οξύ μια ξαδέλφη της πάνω σε έναν οικογενειακό καβγά.


Σαμίν Σεϊκί, 45
Του επιτέθηκε με οξύ ένας εξοργισμένος σύζυγος. Ο Σαμίν είχε συνάψει ερωτική σχέση με τη γυναίκα του.


Ούμα Ασα Σιντίκε Νίλα, 22
Στα 15 της η Ούμα έπεσε θύμα επίθεσης με οξύ από τον ίδιο της τον σύζυγο. Η συγκεκριμένη επίθεση του κατά 20 χρόνια μεγαλύτερού της συζύγου ήρθε μετά από μια σειρά άλλων βίαιων επιθέσεων εναντίον της.

Μονίρα Μπιγκάμ, 24

Η Μονίρα δέχθηκε την επίθεση με οξύ από τον αρραβωνιαστικό της, όταν αυτός διαφώνησε πάνω στη δουλειά με τον πατέρα της. Ο τελευταίος δούλευε ως υπάλληλος στην επιχείρηση του αρραβωνιαστικού της κόρης του.

Μοκαμάλα Ρίτα, 43

Η Μοκαμάλα δέχθηκε επίθεση με οξύ από έναν γείτονά της, ο οποίος ήταν εξοργισμένος γιατί τον είχε απορρίψει η αδελφή της.

Χασάν Αλί, 58

Στον Χασάν επιτέθηκε με οξύ ένας γείτονάς του κατά τη διάρκεια ενός καβγά για ένα κλεμμένο ποδήλατο.

Σαμσούν Ναχάρ, 29

Θύμα επίθεσης με οξύ από συγγενή της.

Μονγιουρούλ Αλάμ Μογνιού, 48
Του επιτέθηκε με οξύ ο γείτονάς του


Σελίνα Κατούν, 25
Πλήρωσε το τίμημα της διαφωνίας της οικογένειάς της με έναν γείτονά τους

Ανίτα Μπάλα, 30
Η μητέρα του 14χρονου Σαϊμόλ δέχθηκε την επίθεση γιατί αρνήθηκε να υποκύψει στις ορέξεις του γείτονά της

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ