Ραντεβού τον... Σεπτέμβρη έδωσαν οι ανακριτές σε Διώτη και Καπελέρη για τη λίστα Λαγκάρντ - iefimerida.gr

Ραντεβού τον... Σεπτέμβρη έδωσαν οι ανακριτές σε Διώτη και Καπελέρη για τη λίστα Λαγκάρντ

Ραντεβού τον... Σεπτέμβρη έδωσαν οι ανακριτές σε Διώτη και καπελέρη για τη λίστα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ραντεβού τον .....Σεπτέμβρη έδωσαν με τους ανακριτές οι πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Διώτης και Καπελέρης οι οποίοι κατηγορούνται για τους χειρισμούς τους στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Οι δύο κατηγορούμενοι κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις ενώπιον των ειδικών ανακριτών Διαφθοράς Χρήστου Παπακώστα και Δημήτρη Καβαλάρη για κακουργηματική απιστία σε βάρος του Δημοσίου. Ο Ιωάννης Διώτης βαρύνεται, επιπλέον και με την κατηγορία της υπεξαγωγής εγγράφου.

Οι ανακριτές τους κάλεσαν σε απολογία αφού προηγουμένως έλαβαν τις εκθέσεις ελέγχου από το ΣΔΟΕ προκειμένου να διαπιστωθεί αν και κατά πόσο τα 2.062 πρόσωπα λίστας έχουν διαπράξει το αδίκημα της φοροδιαφυγής και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Η υπόθεση όμως εκκρεμεί και στον Άρειο Πάγο αφού εκεί λογοδοτεί ο πρώην υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου και τα συγγενικά του πρόσωπα, τα ονόματα των οποίων, σύμφωνα με την κατηγορία, «αφαιρέθηκαν» από την επίμαχη λίστα βρίσκεται σ τον Αρειο Πάγο. Η ανάκριση ενώπιον του ειδικού αρεοπαγίτη ανακριτή έχει ολοκληρωθεί και εκκρεμεί η πρόταση του εισαγγελέα για την παραπομπή ή όχι του πρώην υπουργού στο Ειδικό Δικαστήριο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ