Μια γκέισα εξομολογείται: «Δεν μετάνιωσα ποτέ για την επιλογή μου» [βίντεο] - iefimerida.gr

Μια γκέισα εξομολογείται: «Δεν μετάνιωσα ποτέ για την επιλογή μου» [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η 90χρονη Γιούκο Ασακούσα είναι η γηραιότερη γκέισα του Τόκιο, η οποία εξασκεί το επάγγελμα τα τελευταία 75 χρόνια. Μέχρι σήμερα στέκεται μπροστά στον καθρέφτη της, βάφεται και φορά το κιμονό της τονίζοντας πως η ηλικία της δεν είναι εμπόδιο.

«Δεν μετάνιωσα ποτέ για τη ζωή που επέλεξα να κάνω» δηλώνει στην εφημερίδα Guardian και προσθέτει «θα συνεχίσω να εργάζομαι για όσα χρόνια ακόμη μου το επιτρέπουν οι δυνάμεις μου».

Η Γιούκο, το αληθινό όνομα της οποίας είναι Φούμι Κικούτσι, αποφάσισε να γίνει γκέισα όταν ήταν μόλις 13 ετών, επηρεασμένη από τις ταινίες που έβλεπε με τη μητέρα της. Στα 16 της χρόνια άρχισε να εργάζεται κανονικά.

Η 90χρονη αποκαλύπτει πως έχει επιβαρυμένο πρόγραμμα καθώς παρευρίσκεται σε περισσότερες από 20 συναντήσεις κάθε μήνα, όμως λόγω του προχωρημένου της ηλικίας της δεν δύναται να χορεύει. Παρόλα αυτά δηλώνει πως θα συνεχίσει να τραγουδάει και να παίζει έγχορδα παραδοσιακά όργανα, ενώ λατρεύει να μεταλαμπαδεύει τις γνώσεις της για το επάγγελμα στη νέα γενιά.

Να σημειωθεί πως οι γυναίκες που ασκούν το συγκεκριμένο επάγγελμα στο Τόκιο είναι 216, ενώ σε ολόκληρη την Ιαπωνία έχουν απομείνει περίπου 1000 γκέισες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ιαπωνία τόκιο γκέισα επάγγελμα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ