Ξανά στο ευρωπαϊκό «σκαμνί» η Ελλάδα για τον αποκλεισμό των ομόφυλων ζευγαριών από το σύμφωνο συμβίωσης - iefimerida.gr

Ξανά στο ευρωπαϊκό «σκαμνί» η Ελλάδα για τον αποκλεισμό των ομόφυλων ζευγαριών από το σύμφωνο συμβίωσης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέα προσφυγή κατά της Ελλάδας για τον αποκλεισμό των ομόφυλων ζευγαριών από το σύμφωνο συμβίωσης σημειώθηκε από 162 ζευγάρια τα οποία διαμαρτύρονται για τον συνεχιζόμενο αποκλεισμό τους παρά την καταδίκη της χώρας μας.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από οκτώ μήνες το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είχε καταδικάσει την Ελλάδα για αυτή τη διάκριση μεταξύ των ζευγαριών διαφορετικού και ίδιου φύλου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», οι προσφεύγοντες εκθέτουν στους δικαστές του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, όχι μόνο το νομοθετικό κενό, αλλά και τα πισωγυρίσματα της ελληνικής πολιτείας, με αποτέλεσμα να παραμένουν εκτός νομικού πλαισίου.

Συγκεκριμένα κάνουν λόγο για παλινωδία της κυβέρνησης «με την αρχική δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης στο ΠΑΣΟΚ για συμμόρφωση της χώρας μας με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου» που όμως την επόμενη κιόλας μέρα υπαναχώρησε «έπειτα από πιέσεις βουλευτών της ΝΔ και της Εκκλησίας της Ελλάδος».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ