Το Πολυτεχνείο Κρήτης θα κινηθεί νομικά κατά του νόμου για τα ΑΕΙ... - iefimerida.gr

Το Πολυτεχνείο Κρήτης θα κινηθεί νομικά κατά του νόμου για τα ΑΕΙ...

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί ο νόμος για τη μεταρρύθμιση των ΑΕΙ να υπερψηφίστηκε από πρωτοφανή πλειοψηφία στη Βουλή, φαίνεται όμως ότι οι καθηγητές του Πολυτεχνείου Κρήτης έχουν αντίθετη άποψη. Γι' αυτό, στη σημερινή συνεδρίαση της, η Συγκλητος αποφάσισε να κινηθεί νομικά κατά του νόμου!

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι κατόπιν ευρείας διαλογικής συζήτησης αποφάσισε τα εξης:

Πρώτον, τα μαθήματα της τρέχουσας εξεταστικής περιόδου, που δεν εξετάστηκαν την προηγούμενη Τετάρτη 24/8/2011, λόγω κατάληψης του Ιδρύματος από τους φοιτητές ενόψει ψήφισης του νέου νόμου για την παιδεία, όπως και αυτά που δεν θα εξετασθούν την προσεχή Δευτέρα 29/8/2011, κατά τη διάρκεια της Γ.Σ. του Ενιαίου Συλλόγου των φοιτητών που έχει ήδη εξαγγελθεί, θα αναπληρωθούν μετά από συνεννόηση με τους διδάσκοντες και το αρμόδιο Τμήμα της Δ/νσης Ακαδημαϊκών Θεμάτων.

Δεύτερον, η Σύγκλητος θα κινηθεί προς κάθε νόμιμη κατεύθυνση κατά του νέου νόμου για την Παιδεία και θα στηρίξει ενέργειες της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, που θα κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ