Κόλαση ξανά στην ουκρανική Βουλή: Βουλευτές πλακώθηκαν για το αν θα γίνει επιστράτευση ή όχι [εικόνες&βίντεο] - iefimerida.gr

Κόλαση ξανά στην ουκρανική Βουλή: Βουλευτές πλακώθηκαν για το αν θα γίνει επιστράτευση ή όχι [εικόνες&βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συμπλοκές ξέσπασαν στην Ουκρανική Βουλή μετά από την έγκριση προεδρικού διατάγματος σύμφωνα με το οποίο άνδρες κάτω των 50 ετών θα κληθούν άμεσα να βοηθήσουν με την «αντιτρομοκρατική επιχείρηση» τις ουκρανικές δυνάμεις στα σύνορα της χώρας, καθώς και επιπλέον στρατεύματα. Η πλειοψηφία των 232 βουλευτών από τους 450 ψήφισαν υπέρ του διατάγματος.Μετά την εν λόγω απόφαση, βγήκε στη δημοσιότητα και βίντεο στο οποίο εμφανίζονται πολιτικοί από τα εθνικιστικά κόμματα της Ουκρανίας και μέλη του κόμματος Svoboda να σπρώχνουν βίαια ο ένας τον άλλον μέσα στη Βουλή καθώς διαφωνούσαν για την απόφαση.Στο βίντεο βλέπουμε τον Nikolai Levchenko να αντιδρά στην ψηφοφορία και να λέει στο κοινοβούλιο ότι ο ουκρανικός στρατός σκοτώνει ανθρώπους.

Κόλαση ξανά στην ουκρανική Βουλή: Βουλευτές πλακώθηκαν για το αν θα γίνει επιστράτευση ή όχι [εικόνες&βίντεο] | iefimerida.gr 0

Το μικρόφωνο του Nikolai Levchenko απενεργοποιείται από τον Alexander Tyrchinov και κάποιος από τα μέλη της αντιπολίτευσης τον σπρώχνει. Εν στη συνέχεια συμμετέχουν στη συμπλοκή και άλλοι βουλευτές.

Η συγκεκριμένη απόφαση πάρθηκε έπειτα από κατηγορίες ότι η Ρωσία έχει αρχίσει να εντείνει τις δυνάμεις της στην περιοχή με σκοπό να βοηθήσει τους φιλορώσους αντάρτες.

Τον Μάιο είχε αναφερθεί ότι η Ρωσία απέσυρε την πλειοψηφία των 40,0000 στρατευμάτων της από την Ουκρανικά σύνορα.Ωστόσο, ο Γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας Andriy Paruby δήλωσε ότι η Ρωσία μεταφέρει και πάλι στρατεύματα στην περιοχή. Ο Andriy Paruby είπε «Κατά την τελευταία εβδομάδα, κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας, έχει υπάρξει μια ανασύνταξη και συσσώρευση των δυνάμεων της Ρωσίας».

Ο Andriy Paruby υποστήριξε ότι ο αριθμός των Ρώσων στα σύνορα ξεπέρασε πλέον τους 40.000 με άλλα 150 άρματα μάχης, 400 τεθωρακισμένα οχήματα και 500 οπλικά συστήματα.Οι παραπάνω ισχυρισμοί υποστηρίζονται μερικώς και από μια έκθεση που εξεδόθη νωρίτερα αυτό το μήνα από το ΝΑΤΟ. Τον Ιούλιο ένας εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ είχε πει ότι υπήρχαν περίπου 10.000-12.000 στρατιώτες στην περιοχή, με τους αριθμούς να συνεχίζουν αυξάνονται.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ