Ρακιντζής σε Παπούλια: Σας φέρνω καλά νέα, το Δημόσιο συμμαζεύεται - iefimerida.gr

Ρακιντζής σε Παπούλια: Σας φέρνω καλά νέα, το Δημόσιο συμμαζεύεται

Ρακιντζής σε Παπούλια: Σας φέρνω καλά νέα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με καλά νέα, όπως είπε άλλωστε και ο ίδιος, πήγε ο Λέανδρος Ρακιντζής στον Κάρολο Παπούλια. Ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης υπέβαλε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την έκθεση για το 2013, ενώ στη συζήτηση που είχαν τον ενημέρωσε για τη βελτίωση της εικόνας του Δημοσίου, αλλά και τον περιορισμό της γραφειοκρατίας.

«Σας φέρνω καλά νέα… Το Δημόσιο όπως τα πάει συμμαζεύεται. Γίνονται δομές, πάμε σε καλό δρόμο», είπε ο κ. Ρακιντζής παραδίδοντας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την ετήσια έκθεση, και πρόσθεσε ότι- κατά τα φαινόμενα- όσο μικραίνει το κράτος, τόσο καλύτερα λειτουργεί. «Δηλαδή ένα εκατομμύριο υπάλληλοι ήταν μάλλον πάρα πολλοί, τώρα που φτάσαμε στους επτακόσιους πενήντα χιλιάδες, δουλεύουν καλύτερα», είπε συγκεκριμένα ο γενικός επιθεωρητής.

Στα συμπεράσματά του είναι επίσης ότι η αυστηρότητα της πειθαρχικής διαδικασίας έχει κάνει τους υπαλλήλους πολύ προσεκτικούς πλέον. Στην παρατήρηση του κ. Παπούλια ότι «υπάρχει μια βελτίωση», ο κ. Ρακιντζής συμπλήρωσε «βελτίωση αισθητή».

«Και τα νούμερα και η βαρύτητα των πειθαρχικών αδικημάτων, και οι αποδόσεις είναι καλύτερες. Και η γραφειοκρατία κάπως συμμαζεύεται. Φεύγει η παλιά γενιά των υπαλλήλων που δεν ξέρει ηλεκτρονικό υπολογιστή. Τώρα οι νέοι όλοι γνωρίζουν ηλεκτρονικό υπολογιστή», εξήγησε ο κ. Ρακιντζής στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ