Νέο μοντέλο ανάπτυξης και «νέες δουλειές για τη νέα γενιά» υπόσχεται ο ΓΑΠ - iefimerida.gr

Νέο μοντέλο ανάπτυξης και «νέες δουλειές για τη νέα γενιά» υπόσχεται ο ΓΑΠ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για τεράστιες και αναξιοποίητες δυνατότητες της χώρας στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έκανε λόγο ο Γιώργος Παπανδρέου κατά την επίσκεψή του στο Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στο Πικέρμι.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές αποτελεί κεντρική πολιτική της κυβέρνησής του, ώστε η χώρα να στηρίζεται σε δικές της δυνάμεις και να έχει μεγαλύτερη ενεργειακή αυτονομία. Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ακόμα ότι «με τη συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα ανοίγονται προοπτικές εξαγωγών για την κατασκευαστική βιομηχανία σε τομείς όπου η Ελλάδα πρωτοπορεί στην τεχνολογική καινοτομία».

Όπως είπε, η προσπάθεια αυτή θα συμβάλλει ώστε «σιγά-σιγά το σύνολο των νοικοκυριών στην χώρα μας να μπει σε προγράμματα συντήρησης και εξοικονόμησης ενέργειας σε συνεργασία με τη ΔΕΗ, τους δημόσιους αλλά και τους ιδιωτικούς φορείς».

Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι αυτή η προοπτική θα ανοίξει, εκτός του περιορισμού της ενεργειακής σπατάλης, «νέες δουλειές για τη νέα γενιά» και κατέληξε λέγοντας ότι «είναι ένα φιλόδοξο πρόγραμμα το οποίο προχωράει στην πράξη και ταυτόχρονα εισάγει την χώρα μας σε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης».

Ο πρωθυπουργός αυτήν την ώρα προεδρεύει σύσκεψης στο ΚΑΠΕ για την «πράσινη» ανάπτυξη με έμφαση στις επενδύσεις για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Ο πρωθυπουργός στην επίσκεψή του συνοδευόταν από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τον υφυπουργό Γιάννη Μανιάτη, καθώς και τον Τζέφρι Σακς, διευθυντή του Earth Institute του Πανεπιστημίου Columbia των ΗΠΑ και ειδικός σύμβουλος του πρώην γγ του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν αλλά και του νυν γενικού γραμματέα του Οργανισμού Μπαν Κι Μουν για θέματα βιώσιμης ανάπτυξης.

(AΠΕ-ΜΠΕ-Γ.Μηλιώνης)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ