Τριήμερο πένθος κήρυξε η Αγκυρα για τους νεκρούς Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας - iefimerida.gr

Τριήμερο πένθος κήρυξε η Αγκυρα για τους νεκρούς Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τριήμερο πένθος κήρυξε η Τουρκία για τους Παλαιστίνιους που σκοτώθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας ενώ χαρακτήρισε «σφαγή» τις ενέργειες των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ.

Ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μπουλέντ Αρίντς δήλωσε «Καταδικάζουμε τη σφαγή του παλαιστινιακού λαού από το Ισραήλ» και πρόσθεσε «Σε ένδειξη αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό κηρύξαμε τριήμερο πένθος από αύριο το πρωί».Μάλιστα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήρισε «γενοκτονία» τις επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας προκαλώντας την οργή του Ισραήλ και των ΗΠΑ όταν παραλλήλισε τις ενέργειες των Ισραηλινών με τις ενέργειες του Χίτλερ.

Υπενθυμίζεται ότι το 2010, δέκα Τούρκοι ακτιβιστές σκοτώθηκαν από Ισραηλινές δυνάμεις πάνω στο πλοίο Μαβί Μαρμαρά που επιχειρούσε να σπάσει τον αποκλεισμό της Γάζας, κάτι που επιδείνωσε τις διπλωματικές σχέσεις που διατηρούσε η Τουρκία με το Ισραήλ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ