Ερευνα: Το 13% των Ελλήνων δεν γνωρίζει τι είναι η ανακύκλωση -Το 11% θεωρεί ότι δεν αξίζει τον κόπο

Ενδιαφέρον παρουσιάζει έρευνα της Public Issue για την ανακύκλωση, η οποία καταγράφει πως σημειώνεται αύξηση στο ποσοστό των Ελλήνων που κάνουν ανακύκλωση, ωστόσο, υπάρχει ακόμη ένα σημαντικός αριθμός που δεν γνωρίζει καν τι είναι αυτή.Με βάση τα όσα αναφέρει η έρευνα που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της WWF Ελλάς και χρηματοδοτήθηκε από το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, σημειώνεται αύξηση σε ποσοστό 28% των Ελλήνων ανακυκλώνουν τα απορρίμματά τους τουλάχιστον μια φορά τον μήνα.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε με τη μέθοδο τηλεφωνικών ερωτήσεων σε 1.009 άτομα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο και Λάρισα καταγράφοντας ότι οι Ελληνες σε ποσοστό 86% ανακυκλώνουν.

Ωστόσο, οι πολίτες που ανακυκλώνουν τα σκουπίδια τους σε καθημερινή βάση δεν υπερβαίνουν το ποσοστό του 58%, ενώ ένα 13% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι δεν γνωρίζει τι είναι η ανακύκλωση και ένα 11% απαντάει ότι δεν αξίζει τον κόπο.

Τα απορρίμματα που ανακυκλώνουν οι Έλληνες είναι σε ποσοστό 90% χαρτιά, 64% πλαστικές συσκευασίες, 49% μέταλλα και γυαλιά, 44% μπαταρίες και μόνο το 13% ηλεκτρικές ή ηλεκτρονικές συσκευές.

Το 53% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι δεν ανακύκλωσε κάτι τον τελευταίο μήνα «επειδή απλά δεν έτυχε», ενώ το 11% έδειξε να μην εκτιμά την ανακύκλωση, δηλώνοντας ότι «δεν αξίζει τον κόπο»!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ