Το εργασιακό «όραμα» του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο: Δουλειά 3 ημέρες την εβδομάδα και σύνταξη στα 77 - iefimerida.gr

Το εργασιακό «όραμα» του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο: Δουλειά 3 ημέρες την εβδομάδα και σύνταξη στα 77

Το εργασιακό «όραμα» του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο: Δουλειά 3 ημέρες την
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Μεξικανός μεγιστάνας, Κάρλος Σλιμ, «μάχεται» μόνιμα με τον Μπιλ Γκέιτς για την πρώτη θέση στις σχετικές λίστες με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο και φέτος κατάφερε να τον ξεπεράσει.Οπως είναι αναμενόμενο η γνώμη του έχει βαρύνουσα σημασία και οι προτάσεις του για τα εργασιακά είναι από αμφιλεγόμενες έως και εντελώς ανατρεπτικές.

Ο 74χρονος αυτοδημιούργητος μεγιστάνας των τηλεπικοινωνιών (με προσωπική περιουσία στα 80 δισ. δολάρια) μίλησε πρόσφατα σε επιχειρηματικό συνέδριο στην Παραγουάει και αποκάλυψε το εργασιακό του όραμα, το οποίο και εφαρμόζει εκείνος στις δικές του εταιρείες. Σημειωτέον ότι οι υπάλληλοι της Telmex έχουν δικαίωμα συνταξιοδότησης στα 50 τους έτη, ωστόσο, μπορούν να συνεχίσουν να εργάζονται με τον ίδιο μισθό για τέσσερις ημέρες την εβδομάδα αντί για πέντε.

Οπως καταγράφουν οι «Financial Times» ο Κάρλος Σλιμ ανέφερε στο συνέδριο ότι οι άνθρωποι πρέπει να εργάζονται τρεις με τέσσερις ημέρες την εβδομάδα επί 11 ώρες την ημέρα. Πρόσθεσε, ακόμη, ότι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να βγαίνουν στη σύνταξη στην ηλικία των 75 -77 ετών αντί των 60-65 που ισχύει στις περισσότερες χώρες.

Παρά το ωράριο των 11 ωρών ο Σλιμ υποστηρίζει ότι οι τέσσερις ημέρες άδειας θα δώσουν περισσότερες δυνατότητες για χαλάρωση, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των ανθρώπων και δημιουργώντας ένα πιο υγιές και παραγωγικό ανθρώπινο δυναμικό.

Ο Σλιμ, βέβαια, δεν αναφέρει κουβέντα για το πόσο καιρό θα μπορέσουν να απολαύσουν τη σύνταξή τους οι άνθρωποι που θα σταματούν να εργάζονται στα 77.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ