Ο Ανθιμος τα έβαλε και με την τηλεόραση: Τα τούρκικα σίριαλ είναι έργο του διαβόλου - iefimerida.gr

Ο Ανθιμος τα έβαλε και με την τηλεόραση: Τα τούρκικα σίριαλ είναι έργο του διαβόλου

Ο Ανθιμος τα έβαλε και με την τηλεόραση: Τα τούρκικα σίριαλ είναι έργο του διαβό
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι πιστοί έχουν συνηθίσει να ακούν τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης να μην μένει στα καθαρά θρησκευτικά θέματα, στα κηρύγματά του, αλλά να σχολιάζει ζητήματα της επικαιρότητας, και όχι μόνο. Οπως έκανε την Κυριακή, όταν τα έβαλε με την τηλεόραση και τα τούρκικα σίριαλ.

Μετά από τη λειτουργία στο ναό της Πυλαίας, ο μητροπολίτης Ανθιμος έθιξε μία σειρά θεμάτων της επικαιρότητας- όπως η κατάρριψη του Boeing στην Ουκρανία, την οποία έφερε ως παράδειγμα για την παρουσία του «κακού» στον κόσμο. Και μετά, στράφηκε κατά της τηλεόρασης.

«Μόνο αυτός είναι ο διάβολος; Τι άποψη έχετε για την τηλεόραση; Πώς είναι οι τηλεοράσεις; Θα σας πω εγώ κάτι που είναι και ίσως κακοφανεί σε μερικούς. Τα προβαλλόμενα σίριαλ από το Ισλάμ και την Τουρκία είναι διαβολική ενέργεια», είπε ο μητροπολίτης, προσθέτοντας ότι κάποτε ήταν ασύλληπτο στην Ελλάδα να υπάρχει «τέτοια εκπροσώπηση -δήθεν- των Τεχνών αυτών που αναφέρονται εις τα θέματα των τηλεοράσεων, του τηλεοπτικού μας κόσμου, που υπάρχει σήμερα».

Βέβαια, τα πυρά του κατά των τηλεοπτικών προγραμμάτων δεν περιορίστηκαν στα τούρκικα σίριαλ. «Αλλά μήπως και τα δικά μας, πολλά είναι καλύτερα; Υπάρχει τόση χυδαιότης, τόση κακία, τόση ντροπή, τόση αναισθησία... Από τι; Ο διάβολος! Αλλά ο συνεργός ποιος είναι; Ο άνθρωπος...», πρόσθεσε ακόμη ο Ανθιμος.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ