Προς συμφωνία με την Ελβετία για τις καταθέσεις των Ελλήνων - iefimerida.gr

Προς συμφωνία με την Ελβετία για τις καταθέσεις των Ελλήνων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνεχίζονται οι προκαταρκτικές συζητήσεις μεταξύ Ελλάδας και Ελβετίας για τη φορολόγηση των τόκων των καταθέσεων που διατηρούν Ελληνες φορολογούμενοι στη χώρα των... Αλπεων.

Οπως αποκαλύπτουν οι Financial Times, οι ελβετικές Αρχές διαπραγματεύονται τη συνομολόγηση διμερών φορολογικών συμβάσεων κατά το πρότυπο εκείνων που συμφωνήσαν με το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία. Ελβετοί αξιωματούχοι που επικαλείται η βρετανική εφημερίδα απεκάλυψαν ανεπίσημες συνομιλίες των ελβετικών Αρχών με άλλες χώρες, καθώς και την ύπαρξη προκαταρκτικών συζητήσεων με την Ελλάδα πάνω από σε μια πιθανή διμερή φορολογική συμφωνία. Πάντως, οι εν λόγω αξιωματούχοι αρνήθηκαν να δώσουν οποιεσδήποτε πληροφορίες σχετικά με τις συνομιλίες.

Να σημειωθεί ότι φορολογώντας τους τόκους με ένα ποσοστό που κυμαίνεται από 10 έως 20% και με δεδομένη την εκτίμηση ότι οι καταθέσεις αυτές ανέρχονται στο ποσό των 150 δισεκατομμυρίων ευρώ, η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να προσδοκά, εφόσον ολοκληρωθεί η συμφωνία ένα ετήσιο κέρδος το οποίο θα κυμαίνεται γύρω στο ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως στα τέλη Ιουνίου ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος είχε επικοινωνία με την Ελβετή ομόλογό του, με την οποία εξέτασαν το πλαίσιο πιθανής διακρατικής συμφωνίας Ελλάδας και Ελβετίας κατά τα πρότυπα αυτής που συνήψαν οι Ελβετοί με Βρετανία και Γερμανία.

Οι συμφωνίες αυτές αφορούν στην υποχρέωση των ελβετικών τραπεζών να αποδίδουν ένα ποσοστό επί των κεφαλαίων που είναι κατατεθειμένα σε αυτές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ