Η ΔΕΗ μειώνει το τιμολόγιο για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και το αυξάνει για δεύτερη -τρίτη κατοικία - iefimerida.gr

Η ΔΕΗ μειώνει το τιμολόγιο για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και το αυξάνει για δεύτερη -τρίτη κατοικία

Η ΔΕΗ μειώνει το τιμολόγιο για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και το αυξάνει για
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με στόχο την εναρμόνιση με τους Ευρωπαϊκούς κανόνες για κοστοβαρή τιμολόγια, από 25 Ιουλίου 2014 αναπροσαρμόζονται οι χρεώσεις ορισμένων τιμολογίων της ΔΕΗ ΑΕ, που αφορούν κυρίως σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις καθώς και εξοχικές και δεύτερες κατοικίες.Η μείωση των σταυροειδών επιδοτήσεων, οδηγεί σε πιο αναλογική τιμολόγηση της κατανάλωσης ρεύματος με βάση το κόστος και αποτρέπει ένας πελάτης να επιβαρύνεται αδικαιολόγητα με ακριβότερες χρεώσεις προκειμένου ένας άλλος να απολαμβάνει φθηνότερες τιμές.
Πρόκειται ουσιαστικά για εξορθολογισμό και εξομάλυνση της αγοράς με δικαιότερη τιμολόγηση για όλους.

Συνοπτικά οι μεταβολές στα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας της ΔΕΗ ΑΕ αφορούν:

Δεν επηρεάζονται όσοι είναι ενταγμένοι στο Κοινωνικό Τιμολόγιο

Το σύνολο των ευάλωτων καταναλωτών και ενταγμένων στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο δεν επηρεάζεται καθόλου και δεν υπάρχει καμία μεταβολή. Οι δικαιούχοι συνεχίζουν να λαμβάνουν έως και 49% έκπτωση.

Οσοι έχουν κατανάλωση μικρότερη από 800 κιλοβατώρες και είναι η πρώτη τους κατοικία, καλούνται να υποβάλουν μια απλή αίτηση στο Διαχειριστή του Δικτύου στο www.deddie.gr και ακόμα πιο εύκολα για πελάτες ΔΕΗ με ένα τηλεφώνημα στο 11770, προκειμένου να εξεταστεί εάν πληρούν τους όρους ένταξης στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο της Πολιτείας.

Στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο έχουν ήδη ενταχθεί 565.000 καταναλωτές (Άτομα με Χαμηλό Εισόδημα, Γονείς με τρία προστατευόμενα τέκνα, Άνεργοι, Άτομα με αναπηρία, Άτομα που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης, Πολύτεκνοι). Με τη πρόσφατη διεύρυνση του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου από την Πολιτεία ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί.

Η ΔΕΗ δεν θα έχει κανένα οικονομικό όφελος ή απώλεια από τον εξορθολογισμό των τιμολογίων, καθώς οι αναπροσαρμογές οδηγούν σε ουδέτερο αποτέλεσμα. Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα η ΔΕΗ θα ανακοινώσει και νέα εμπορικά κίνητρα προς τους καταναλωτές.

Το κόστος της ενέργειας στην Ελλάδα παραμένει από τα χαμηλότερα στην ΕΕ.

Φωτογραφία Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ