Η πλαζ του Βερολίνου -30.000 λουόμενοι συνωστίζονται για μια ανάσα δροσιάς [εικόνες] - iefimerida.gr

Η πλαζ του Βερολίνου -30.000 λουόμενοι συνωστίζονται για μια ανάσα δροσιάς [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η παραλία της λίμνης Βανζέε είναι μια από τις παλαιότερες πλαζ της Ευρώπης και λειτουργεί ως τέτοια εδώ και 100 χρόνια.

Απέχει λίγες μόνο ώρες με το αυτοκίνητο από το Βερολίνο και τις καυτές μέρες του καλοκαιριού πάνω από 30.000 λουόμενοι καταφθάνουν στην περιοχή για μία δόση δροσιάς. Η παραλία αυτή έχει μήκος πολλών χιλιομέτρων ενώ ιδιαίτερα αγαπητό είναι το τουριστικό θέρετρο Τραβεμύντε.

Σαλπάροντας για τη Βανζέε

Η Βάνζεε είναι μία από τις πιο δημοφιλείς περιοχές για ιστιοπλοΐα. Απέχει από το κέντρο της γερμανικής πρωτεύουσας μόλις 45 λεπτά. Πάνω από δώδεκα σύλλογοι φίλων της ιστιοπλοΐας έχουν την έδρα τους στην περιοχή, η οποία λόγω των καλών καιρικών συνθηκών προσφέρεται για διακοπές με σκάφη αναψυχής.

Βαρκάδα στην καρδιά του Βερολίνου

Τα κανάλια του ποταμού Σπρέε «τρέχουν» παράλληλα με τους δρόμους. Τα κανάλια κάποτε λειτουργούσαν για μεταφορά προϊόντων αλλά και για βόλτες αναψυχής. Ήδη από τη δεκαετία του 1920 οι διαδρομές στον Σπρέε κάτω από τη σκιά των δέντρων ήταν ιδιαίτερα αγαπητές. Σήμερα ειδικά σκάφη προσφέρουν στους Βερολινέζους αλλά και στους τουρίστες τη δυνατότητα να απολαύσουν όμορφες βαρκάδες στην πόλη.

Πισίνα... στο Κρόιτσμπεργκ

Η επίσημη ονομασία είναι «δημόσια, θερινά λουτρά». Ωστόσο πρόκειται για μία μεγάλη ανοιχτή πισίνα στη συνοικία Κρόιτσμπεργκ του Βερολίνου. Άνοιξε τις πύλες της για πρώτη φορά το 1965 και έκτοτε προσελκύει κάθε καλοκαίρι λουόμενους που δεν κατάφεραν να φύγουν από την πρωτεύουσα... αλλά και τουρίστες.

Πηγή: Deutsche Welle

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ