Δεν θα απελαθεί από την Ελλάδα η Κενυάτισσα που κινδύνευε με κλειτοριδεκτομή -Η τραγική ιστορία της - iefimerida.gr

Δεν θα απελαθεί από την Ελλάδα η Κενυάτισσα που κινδύνευε με κλειτοριδεκτομή -Η τραγική ιστορία της

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Διεθνή προστασία έδωσε το διοικητικό εφετείο της Αθήνας στο πρόσωπο μιας Κενυάτισας και των τριών παιδιών της η οποία προσέφυγε στη δικαιοσύνη ζητώντας να μην επιστρέψει στην πατρίδα της καθώς εκεί θα υπόκειτο σε ακρωτηριασμό γεννητικών οργάνων, ενώ τα παιδιά της θα βασανίζονταν.

Η Κενυάτισσα ήρθε στην Ελλάδα το 2002 και υπέβαλλε για τον εαυτό της και τα τρία της παιδιά, το τελευταίο μάλιστα ήταν νόμιμο παιδί Αμερικανού πολίτη αίτημα διεθνώς προστασίας.

Σύμφωνα με την προσφεύγουσα ανήκε στη φυλή Kikuyu που υποβάλλουν τις γυναίκες στην πρακτική FGM (κλειτοριδεκτομή). Το αίτημά της απορρίφθηκε δύο φορές από το περιφερειακό γραφείο ασύλου Αττικής και την αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Δημόσιας Τάξης με την αιτιολογία ότι δεν είχε προσκομίσει όλα εκείνα τα αδιάσειστα στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τη ζωή της και τη σωματική της ακεραιότητα, εάνν επιστρέψει στην πατρίδα της.

Η Κενυάτισσα δεν το έβαλε κάτω και προσέφυγε στη δικαιοσύνη, κάνοντας λόγο για ανεπανόρθωτη βλάβη που για την ίδια συνίσταται στην υποβολή σε βασανιστήρια και για καθένα από τα παιδιά της στην υποχρεωτική στρατολόγηση από εγκληματική οργάνωση, σε πιθανή αρπαγή από εγκληματικές οργανώσεις για το δεύτρο παιδί της και σε κίνδυνο δίωξης για το τρίτο γιατί είναι νόμιμο τέκνο Αμερικανού πολίτη.

Το διοικητικό εφετείο έκανε προσωρινά δεκτή την αίτησή της για χορήγηση διεθνούς προστασίας.

Φωτογραφία Αρχείου

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ