Η στιγμή που φιλορώσοι αυτονομιστές βρίσκουν μέσα σε χωράφια το μαύρο κουτί του Boeing της Malaysia [βίντεο] - iefimerida.gr

Η στιγμή που φιλορώσοι αυτονομιστές βρίσκουν μέσα σε χωράφια το μαύρο κουτί του Boeing της Malaysia [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι φιλορώσοι αυτονομιστές ανακοίνωσαν σήμερα ότι βηκαν τα μαύρα κουτιά της πτήσης ΜΗ17, συμπληρώνοντας πως θα τα μεταφέρουν στο Ντονέτσκ παρά τις εκκλήσεις να παραδοθούν στους ερευνητές του δυστυχήματος.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στο Ντονέτσκ ο ηγέτης των φιλορώσων αυτονομιστών Αλεξάντερ Μποροντάι ανακοίνωσε ότι έχουν βρεθεί διάφορα στοιχεία, κατά πάσα πιθανότητα και τα δυο μαύρα κουτιά ενώ συμπλήρωσε ότι ήδη βρίσκονται στο Ντονέτσκ και στα χέρια των ανταρτών. «Δεν έχουμε τεχνικούς στους κόλπους μας που θα μπορούσαν να πιστοποιήσουν ότι αυτά είναι τα μαύρα κουτιά, αλλά εικάζουμε ότι ανάμεσα στα στοιχεία που έχουμε περισυλλέξει βρίσκονται και τα μαύρα κουτιά του αεροπλάνου της Malaysia».

Οπως φαίνεται και από το βίντεο, ένα από τα κουτιά συλλογής δεδομένων της πτήσης τα οποία είναι πορτοκαλί χρώματος αλλά είναι ευρέως γνωστά ως «μαύρα κουτιά», ανακαλύφθηκε και μεταφέρθηκε από τον τόπο της συντριβής του Boeing της Maylaisia από έναν άνδρα που φορά τη στολή των ανταρτών.

Ο Μποροντάι είπε ότι σχεδιάζει να παραδώσει τα μαύρα κουτιά της πτήσης ΜΗ17 στη Διεθνή Οργάνωση Πολιτικής Αεροπορίας. Ανέφερε, επίσης, ότι οι σοροί που έχουν περισυλλεγεί από τον τόπο της συντριβής θα παραμείνουν στο βαγόνι ψυγείο στο σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης Τόρεζ μέχρι να αφιχθεί στην περιοχή αντιπροσωπεία της διεθνούς πολιτικής αεροπορίας.


Πάντως, όπως σημειώνει η Daily Mail, σήμερα επετράπη σε μέλη του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία να εξετάσουν κάποιες σορούς από αυτές που βρίσκονται στα βαγόνια-ψυγεία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ