Ερογλου: Ο Αττίλας άνοιξε τις πύλες της ειρήνης - iefimerida.gr

Ερογλου: Ο Αττίλας άνοιξε τις πύλες της ειρήνης

Ερογλου: Ο Αττίλας άνοιξε τις πύλες της ειρήνης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για μία ακόμη φορά, ο Ντερβίς Ερογλου χαρακτήρισε την εισβολή στην Κύπρο ως ειρηνική επιχείρηση. «Η επιχείρηση της 20ης Ιουλίου 1974 σταμάτησε το αίμα στην Κύπρο και άνοιξε τις πύλες στο δρόμο της ειρήνης», είπε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης.

Στα κατεχόμενα βρέθηκε την Κυριακή ο πρόεδρος της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Γκιουλ, στο πλαίσιο της συμπλήρωσης των 40 χρόνων από την τουρκική εισβολή, παρουσία που καταδίκασαν η κυπριακή κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα.

Οι Γκιούλ και Έρογλου συζήτησαν το Κυπριακό, και ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι για την Τουρκία το Κυπριακό είναι «εθνική υπόθεση», με τον Τούρκο πρόεδρο να επιμένει στη θέση για τον σχηματισμό ενός «νέου συνεταιρικού κράτους» στην Κύπρο το συντομότερο δυνατό. Ευχήθηκε να επιτευχθεί όσο πιο σύντομα συμφωνία, που θα διασφαλίζει το στάτους ισότητας της «τουρκικής Κύπρου» που είναι «συνιδιοκτήτης» του νησιού. Μάλιστα, διαβεβαίωσε ότι η Τουρκία «δεν θα αφήσει ποτέ τους Τουρκοκύπριους να είναι μειοψηφία σε ένα ελληνοκυπριακό κράτος».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ