«Φύλλο και φτερό» η γιάφκα Μαζιώτη: Ψάχνουν για όπλα και εκρηκτικά με μικροκάμερες - iefimerida.gr

«Φύλλο και φτερό» η γιάφκα Μαζιώτη: Ψάχνουν για όπλα και εκρηκτικά με μικροκάμερες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκτεταμένη έρευνα πραγματοποιεί η Αντιτρομοκρατική τις τελευταίες ώρες στο σπίτι- κρησφύγετο του Νίκου Μαζιώτη και της Πόλας Ρούπα στην οδό Υψηλάντου 27 στο Μαρούσι.Η ΕΛ.ΑΣ. εντόπισε τη γιάφκα ύστερα από τις πληροφορίες που έφθασαν σε αυτή από μια γυναίκα που αναγνώρισε τον επικίνδυνο τρομοκράτη από τις φωτογραφίες που δημοσιοποιήθηκαν μετά τη σύλληψή του προχθές στο Μοναστηράκι. Βάσει των ίδιων πληροφοριών η γυναίκα ανέφερε στις Αρχές ότι ο Μαζιώτης μαζί με την Πόλα Ρούπα (η οποία παρουσιαζόταν ως δασκάλα) και το παιδί τους έμεναν σε διαμέρισμα πολυκατοικίας που βρίσκεται στην οδό Υψηλάντου 27 στην Πεύκη και στην οποία είναι διαχειρίστρια η ίδια.

Η αντιτρομοκρατική είναι σίγουρη ότι το διαμέρισμα του πέμπτου ορόφου της οδού Υψηλάντου, είναι το σπίτι όπου διέμενε ο Νίκος Μαζιώτης αφού ένα από τα κλειδιά που βρέθηκαν πάνω στον τρομοκράτη κατά τη σύλληψή του ξεκλείδωνε την πόρτα. Ωστόσο στο σημείο έφτασαν πρώτα πυροτεχνουργοί ώστε να πραγματοποιήσουν έλεγχο, αφού υπήρχαν φόβοι πως η πόρτα του διαμερίσματος ήταν παγιδευμένη με εκρηκτικά.

Η ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφερε πως το διαμέρισμα δεν είχε ενοικιαστεί με την ψεύτικη ταυτότητα με την οποία κυκλοφορούσε ο Νίκος Μαζιώτης (ως Μιχάλης Μιχελάκης δηλαδή), αλλά με ψεύτικη ταυτότητας της Πόλα Ρούπα. Η ενοικίαση είχε γίνει εντός του 2012.

Ολα τα κλειδιά ανήκουν στο σπίτι -Ψάχνουν την αποθήκη για όπλα και εκρηκτικά

Τα μετέπειτα αποτελέσματα των ερευνών έδειξαν ότι και τα 4 κλειδιά που βρέθηκαν πάνω στον συλληφθέντα Νίκο Μαζιώτη ταιριάζουν στο σπίτι της οδού Υψηλάντου. Τα δύο είναι της κεντρικής εισόδου και της πόρτας του διαμερίσματος, το τρίτο της αποθήκης και το τέταρτο του γκαράζ.

Μάλιστα, τα ΕΚΑΜ ερευνούν με μικροκάμερες την αποθήκη για να ελέγξουν αν περιέχει εκρηκτικά, ενώ, μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής αναφέρουν ότι δεν είχαν δει ποτέ το Μαζιώτη με αυτοκίνητο, ωστόσο, κάμερες έχουν καταγράψει το ζευγάρι μαζί με το παιδί τους σε διάφορα σημεία των Βορείων Προαστίων.

Από την Αντιτρομοκρατική πάντως, εκτιμούν ότι, εφόσον το διαμέρισμα αυτό χρησιμοποιούνταν για να μένει η οικογένεια Μαζιώτη, δύσκολα θα υπάρχουν όπλα ή εκρηκτικά σε αυτό.

Το «εξαφανισμένο» Hyundai θα δώσει τις απαντήσεις

Το μεγαλύτερο κομμάτι των ερευνών, ωστόσο, στρέφεται στον εντοπισμό του αυτοκινήτου Hyundai που χρησιμοποιούσε ο Μαζιώτης και το οποίο σίγουρα είχε κατά την ληστεία στην Κλειτορία.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι στο αυτοκίνητο αυτό θα υπάρξουν απαντήσεις και θα βρεθούν περισσότερα στοιχεία για τις ενέργειες του τρομοκράτη και ίσως και για τους συνεργούς του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ