Οταν ο Τζίμι Χέντριξ πήγε στρατό για να γλυτώσει τη φυλακή: Σπάνια φωτογραφία από το 1961 [εικόνα] - iefimerida.gr

Οταν ο Τζίμι Χέντριξ πήγε στρατό για να γλυτώσει τη φυλακή: Σπάνια φωτογραφία από το 1961 [εικόνα]

Ο Τζίμι Χέντριξ στο στρατό: Σπάνια φωτογραφία από το 1961 [εικόνα]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Τζίμι Χέντριξ ήταν αδιαμφισβήτητα ο κορυφαίος κιθαρίστας στην ιστορία της ροκ μουσικής, αποτελώντας ακόμα και σήμερα είδωλο για πολλούς καλλιτέχνες. Ωστόσο η παιδική του ηλικία υπήρξε αρκετά δύσκολη.

Στα 19 του χρόνια, κατατάχθηκε στο στρατό για να αποφύγει τη σύλληψη λόγω του ότι οδηγούσε κλεμμένα αυτοκίνητα, με ημέρα κατάταξης τις 31 Μαΐου 1961.

Μετά τη δίμηνη βασική εκπαίδευση, μετατέθηκε στην 101η Αερομεταφερόμενη Μεραρχία, στο Φορτ Κάμπελ του Κεντάκι και η σκληρή εκπαίδευση των αλεξιπτωτιστών τον οδήγησε στο να ζητήσει από τον πατέρα του να του στείλει την κιθάρα του, με τον Χέντριξ να ασχολείται περισσότερο με αυτήν, παραμελώντας τα καθήκοντα του.

Μέσα στο στρατό γνώρισε και τον μπασίστα Μπίλι Κοξ, με τον οποίο αργότερα συνεργάστηκαν σχηματίζοντας τους Casuals.

Οταν ο Τζίμι Χέντριξ πήγε στρατό για να γλυτώσει τη φυλακή: Σπάνια φωτογραφία από το 1961 [εικόνα] | iefimerida.gr 0

Στις 11 Ιανουαρίου του 1962, ο Χέντριξ ολοκλήρωσε την εκπαίδευση του, αλλά ο χαρακτήρας του προκαλούσε δυσαρέσκεια στους ανωτέρους του, με την ανευθυνότητα και την αδιαφορία του προς τα καθήκοντα του να προκαλεί συχνά προβλήματα.

Στις 29 Ιουνίου 1962, αποστρατεύτηκε λόγω ακαταλληλότητας, αν και ο ίδιος είχε δηλώσει ότι η αποστράτευση του ήρθε μετά από στραμπούληγμα του αστραγάλου του κατά την 26η πτώση του με αλεξίπτωτο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ