Συμφωνία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για 100 δόσεις των ληξιπρόθεσμων χρεών σε σύσκεψη στο Μαξίμου - iefimerida.gr

Συμφωνία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για 100 δόσεις των ληξιπρόθεσμων χρεών σε σύσκεψη στο Μαξίμου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα προαπαιτούμενα του Ιουλίου και οι τρόποι ελάφρυνσης των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων βρέθηκαν στο επίκεντρο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ εκπροσώπων των δύο κυβερνητικών εταίρων.

Ειδικότερα, ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης και οι Χρήστος Πρωτόπαπας, Γιώργος Κουτρουμάνης και Παναγιώτης Ρήγας φέρονται να συμφώνησαν να δοθεί η ευκαιρία αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο με έως και 100 επιπλέον δόσεις.

Επί τάπητος τέθηκε το θέμα της απόλυσης των 6.500 δημοσίων υπαλλήλων, για το οποίο η Χαριλάου Τρίκούπη έχει θέσει ήδη ζήτημα του τρόπου επιλογής όσων απολυθούν, ενώ πληροφορίες από το ΠΑΣΟΚ αναφέρουν ότι ο μικρότερος κυβερνητικός εταίρος επιθυμεί μείωση αυτού του αριθμού.

Επίσης, το ΠΑΣΟΚ φέρεται να θέτει ζήτημα αναφορικά με το ποσοστό 15% των δημοσίων υπαλλήλων που σύμφωνα με το νόμο Μητσοτάκη θα παίρνουν υποχρεωτικά κάτω από τη βάση στην αξιολόγηση. Η Χαριλάου Τρικούπη διαφωνεί και πρόκειται,σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στις προσεχείς ημέρες να πιέσει περισσότερο προκειμένου να αλλάξει η συγκεκριμένη ρύθμιση.

Παράλληλα, τόσο η ΝΔ, όσο και το ΠΑΣΟΚ τάσσονται υπέρ της αναγνώρισης της πρώτης πενταετίας απολυμένων υπαλλήλων, η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει αναγνωριστεί διότι δεν είχαν ένσημα για το διάστημα αυτό και αφορά κυρίως τους σχολικούς φύλακες, στους οποίους αν αναγνωριστεί η πρώτη πενταετία τότε θα μπορούν να συνταξιοδοτηθούν.

Ένα ακόμη θέμα το οποίο συζητήθηκε στην χθεσινή σύσκεψη είναι το σχέδιο σχετικά με τα οικονομικά των κομμάτων, το οποίο αναμένεται να επεξεργαστούν τις επόμενες ημέρες τα αρμόδια επιτελεία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό που ήδη έχει προκαλέσει αντιδράσεις εντός και εκτός κυβέρνησης πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή μετά τις 25 Αυγούστου, ενδεχομένως και μετά την έναρξη των εργασιών του κοινοβουλίου την νέα περίοδο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ