«Αντάρτικο» για την αξιολόγηση -Εληξε την Παρασκευή, αλλά ακόμα εκκρεμούν 300.000 υπάλληλοι - iefimerida.gr

«Αντάρτικο» για την αξιολόγηση -Εληξε την Παρασκευή, αλλά ακόμα εκκρεμούν 300.000 υπάλληλοι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αν και σήμερα είναι η καταληκτική ημερομηνία της προθεσμίας για την αξιολόγηση δημοσίων και δημοτικών υπαλλήλων, ωστόσο λίγες είναι οι σχετικές αποφάσεις γενικών διευθυντών και δημάρχων έχουν φτάσει στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία, εκκρεμούν οι αναφορές για 300.000 υπαλλήλους.

Πάντως, σύμφωνα με τον νόμο οι γενικοί διευθυντές που δεν θα παρουσιάσουν πόσοι ακριβώς εργαζόμενοι από κάθε τμήμα έκαστης διεύθυνσης αντιστοιχούν στο 25% που θα υπαχθούν στη βαθμολογική κλίμακα 9-10, μπορεί ακόμη και να διωχθούν πειθαρχικά. Επίσης,πρέπει να υπολογιστεί πόσοι στο 60% θα βαθμολογηθούν με 7-8 και τέλος πόσοι αντιστοιχούν στο 15% που θα πέσουν κάτω από τη βάση, δηλαδή θα πάρουν από 1 έως 6 βαθμούς.

Στο μεταξύ, η ΑΔΕΔΥ άσκησε έφεση κατά της απόφασης του μονομελούς πρωτοδικείου της Αθήνας, το οποίο έκρινε παράνομη τη «λευκή απεργία» για μπλόκο στην αξιολόγηση. «Η διαδικασία της αξιολόγησης πρέπει να προχωρήσει απρόσκοπτα. Ουδείς μπορεί πλέον να επικαλείται άγνοια ή πλάνη για τις υπηρεσιακές υποχρεώσεις του σχετικά με την εφαρμογή του νέου συστήματος αξιολόγησης, καλυπτόμενος πίσω από την κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ που κρίθηκε με τη δικαστική απόφαση παράνομη», υπογραμμίζουν από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Από την πλευρά του,ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θέμης Μπαλασόπουλος, είπε κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ότι οι εργαζόμενοι δεν αντιδρούν στον έλεγχο των πλαστών εγγράφων, είναι υπέρ της αξιολόγησης, αλλά κατά του επανελέγχου της μετατροπής των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου. Διότι οι μετατροπές αυτές έγιναν μετά από έλεγχο από τις υπηρεσίες και το ΑΣΕΠ. Όπως χαρακτηριστικά είπε, δεν μπορεί το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, 10-20 χρόνια μετά την αξιολόγηση για τη μετατροπή των συμβάσεων, να θέλει να τις κρίνει εκ νέου και με δεδομένο ότι οι μετατροπές αυτές έγιναν μετά από αγώνες και κινητοποιήσεις των εργαζομένων κατά της ομηρίας τους. «Η κυβέρνηση θέλει να δημιουργήσει στρατιά υπό απόλυση εργαζομένων» είπε ο κ. Μπαλασόπουλος και υποστήριξε ότι ο επανέλεγχος γίνεται κυρίως στο εργατοτεχνικό προσωπικό, διότι η κυβέρνηση θέλει να εκχωρήσει τις συγκεκριμένες αρμοδιότητες στα μεγάλα συμφέροντα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ