Η είδηση της κατάρριψης του αεροσκάφους της Malaysian Airlines «βύθισε» τα χρηματιστήρια σε όλο το κόσμο - iefimerida.gr

Η είδηση της κατάρριψης του αεροσκάφους της Malaysian Airlines «βύθισε» τα χρηματιστήρια σε όλο το κόσμο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πτώση σημείωσαν οι δείκτες στα Χρηματιστήρια της Ευρώπης στο τέλος των συνεδριάσεών τους το απόγευμα της Πέμπτης, αφότου μεταδόθηκε η είδηση της συντριβής του αεροσκάφους Malaysian Airlines στην Ουκρανία, κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία.

Στη Γερμανία ο DAX σημείωσε πτώση κατά 1,1% ενώ στη Γαλλία ο CAC έπεφτε κατά 1,3%.«Τα νέα της συντριβής του αεροσκάφους των μαλαισιανών αερογραμμών κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία ξεκάθαρα είχε μεγάλη επίπτωση στις διαπραγματεύσεις στις αγορές στο τέλος των συνεδριάσεων», δήλωσε η Μπρέντα Κέλι, αναλύτρια στην IG, η οποία επισήμανε τους φόβους των επενδυτών για την κλιμάκωση των γεωπολιτικών εντάσεων στην περιοχή.

Την ίδια ώρα στο κόκκινο πέρασαν οι δείκτες στη Γουόλ Στριτ περί τα μέσα της συνεδρίασης μετά την ανακοίνωση της συντριβής του αεροσκάφους των μαλαισιανών αερογραμμών στην Ουκρανία καθώς οι επενδυτές φοβούνται τις επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία μιας κλιμάκωσης της έντασης στην περιοχή.

Λίγο νωρίτερα ο δείκτης Dow Jones έπεφτε κατά 0,28%, ήτοι 48,55 μονάδες, και βρέθηκε στις 17.089,65 μονάδες και ο Nasdaq -0,64%, ήτοι 28, 38 μονάδες, στις 4.397, 59 μονάδες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ