Νεκροί και οι 295 επιβαίνοντες του Boeing της Malaysia: Κατερρίφθη στα σύνορα Ουκρανίας -Ρωσίας από πύραυλο - iefimerida.gr

Νεκροί και οι 295 επιβαίνοντες του Boeing της Malaysia: Κατερρίφθη στα σύνορα Ουκρανίας -Ρωσίας από πύραυλο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκατόμβη θυμάτων στην περιοχή Σαχτάρ όπου συνετρίβη το Boeing 777 της εταιρείας Malaysia Airlines, καθώς, οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν επιζώντες από τους 295 επιβαίνοντες, ενώ, το πρακτορείο Reuters μεταφέρει τραγικές εικόνες από το σημείο.

Ανταποκριτής του πρακτορείο βρίσκεται στην περιοχή όπου έπεσε το αεροσκάφος και μεταδίδει ότι υπάρχουν περισσότερες από 100 σοροί ανθρώπων ανάμεσα στα συντρίμια του αεροσκάφους. Την ίδια στιγμή εκπρόσωπος των σωστικών συνεργείων αναφέρει ότι δεν υπάρχουν ελπίδες για επιζώντες.

Οι Ουκρανοί κατηγορούν τους Ρώσους ότι κατέρριψαν το αεροσκάφος

Η κατάσταση στην περιοχή είναι εξαιρετικά τεταμένη με τις συγκρούσεις μεταξύ Ουκρανών και Ρώσων αυτονομιστών να μαίνονται, ενώ, η Ουκρανία κατηγορεί ευθέως τους αυτονομιστές πως κατέρριψαν το αεροσκάφος με πύραυλο.

Από την άλλη πλευρά, ο ηγέτης των αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία Αλεξάντερ Μποροντάι κατηγόρησε τις ουκρανικές κυβερνητικές δυνάμεις ότι κατέρριψαν το επιβατικό αεροσκάφος των μαλαισιανών αερογραμμών. «Προφανώς πρόκειται για ένα επιβατικό αεροσκάφος που καταρρίφθηκε από την πολεμική αεροπορία της Ουκρανίας» είπε ο Μποροντάι στο ρωσικό κρατικό δίκτυο Rossiya 24. Το Κίεβο αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

Συναγερμός στο σημείο της συντριβής

Διασώστες του υπουργείου αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών της Ουκρανίας μεταβαίνουν ήδη στην περιοχή αυτή, της οποίας ένα μέρος της ελέγχεται από τους φιλορώσους αυτονομιστές αντάρτες.

Από το υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας, πάντως, ανακοινώθηκε ότι και οι 295 επιβάτες θεωρούνται νεκροί, ενώ επιρρίπτουν ευθύνες στους Ρώσους αυτονομιστές. Ο πύραυλος με τον οποίο καταρρίφθηκε το αεροσκάφος είναι ρωσικής κατασκευής αλλά το όπλο έχουν και οι δύο πλευρές.

Την ίδια στιγμή, ο σύμβουλος του υπουργού Εσωτερικών της Ουκρανίας, Αντόν Γερασένκο, μέσω ανάρτησής του στο Facebook επιβεβαίωσε ότι όλοι οι επιβαίνοντες είναι νεκροί και εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στους ρωσόφωνους και στον Ρώσο πρόεδρο, Βλάντιμιρ Πούτιν.

«Ο κυνισμός του Πούτιν και των τρομοκρατών δεν έχει όρια. Ευρώπη, ΗΠΑ, Καναδά, ανοίξτε τα μάτια σας. Βοηθήστε μας. Πρόκειται για πόλεμο ανάμεσα στο καλό και το κακό. Στο βίντεο με την πρόσκρουση, ακούγονται κάποιοι να φωνάζουν ότι είναι όμορφο θέαμα. Απάνθρωποι», αναφέρει το μήνυμα του Ουκρανού αξιωματούχου.

Η Μόσχα, από την πλευρά της, δεν έχει τοποθετηθεί επίσημα για το συμβάν και το μόνο που απαντάει είναι ότι το αεροσκάφος δεν βρέθηκε ποτέ στον δικό της εναέριο χώρο.

Το χρονικό της συντριβής

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το Boeing απογειώθηκε με μικρή καθυστέρηση από το αεροδρόμιο Σκίπχολ του Αμστερνταμ με προορισμό την πρωτεύουσα της Μαλαισίας, Κουάλα Λουμπούρ. Στην πτήση MH17 επέβαιναν 280 επιβάτες και 15 άτομα προσωπικό.

Πέντε λεπτά πριν εισέλθει στον ρωσικό εναέριο χώρο κατερρίφθη στην περιοχή Σαχτάρ του Ντόνετσκ ένα σημείο που παραμένει στο κέντρο της ένοπλης σύγκρουσης μεταξύ Ουκρανών και φιλορώσων.

Δεν επιβεβαιώνει την κατάρριψη η Malaysia

Η εταιρεία Malaysia Airlines επιβεβαίωσε πριν από λίγο μέσω ανάρτησής της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter ότι «έχασε κάθε επαφή» με το αεροσκάφος το οποίο εκτελούσε την πτήση MH 17 από το Άμστερνταμ της Ολλανδίας με προορισμό την πρωτεύουσα της Μαλαισίας Κουάλα Λουμπούρ.

Η εταιρεία ανέφερε ότι υποστηρίζει ότι η τελευταία επαφή που είχε με το αεροσκάφος της ήταν πάνω από τον ουκρανικό εναέριο χώρο.

Νεκροί και οι 295 επιβαίνοντες του Boeing της Malaysia: Κατερρίφθη στα σύνορα Ουκρανίας -Ρωσίας από πύραυλο | iefimerida.gr 0
Νεκροί και οι 295 επιβαίνοντες του Boeing της Malaysia: Κατερρίφθη στα σύνορα Ουκρανίας -Ρωσίας από πύραυλο | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ