Δεν τα βρήκαν οι ηγέτες της ΕΕ στα πρόσωπα που θα διαδεχθούν Ρομπάι και Αστον -Μετά τα μπάνια η απόφαση - iefimerida.gr

Δεν τα βρήκαν οι ηγέτες της ΕΕ στα πρόσωπα που θα διαδεχθούν Ρομπάι και Αστον -Μετά τα μπάνια η απόφαση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η σύνοδος κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης ολοκλήρωσε τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης τις εργασίες της χωρίς να καταλήξει σε συμφωνία επί της στελέχωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του ορισμού των προσώπων που θα λάβουν τις προεδρίες τις ΕΕ και του Eurogroup.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπάι, τα θέματα αυτά θα συζητηθούν σε νέα σύνοδο κορυφής που ήδη συγκάλεσε για τις 30 Αυγούστου στις Βρυξέλλες.

Ο Ρομπάι ανέφερε ότι οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των 28 χωρών της ΕΕ θα πρέπει ως το τέλος του Ιουλίου να ενημερώσουν τον πρόεδρο της επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για τα πρόσωπα που θα ορίσουν στη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Οι σημαντικότερες θέσεις που συζητήθηκαν ήταν αυτές του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και του επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής, στη θέση των απερχόμενων Χέρμαν Βαν Ρομπέι και Κάθριν Άστον αντίστοιχα. Επί τάπητος τέθηκαν επίσης ονόματα για τη στελέχωση της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής αλλά και για την ηγεσία του Eurogroup, όταν θα λήξει η θητεία του Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής επιτροπής εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι στις 30 Αυγούστου θα έχουν ωριμάσει οι συνθήκες που απαιτούνται για την κάλυψη όλων των σημαντικών θέσεων στην ΕΕ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ