Εκτός χρηματοδότησης από την Πέμπτη τα «απείθαρχα» ΝΠΙΔ που δεν απογράφηκαν - iefimerida.gr

Εκτός χρηματοδότησης από την Πέμπτη τα «απείθαρχα» ΝΠΙΔ που δεν απογράφηκαν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης είχε προειδοποιήσει σε όλους τους τόνους πως άλλη παράταση (τρίτη κατά σειρά) απογραφής των ΝΠΙΔ δεν θα υπάρξει και όσα από αυτά οδηγηθούν σε... αντάρτικο, θα χάσουν το δικαίωμα της χρηματοδότησης.

Όπερ και εγένετο! Σύμφωνα με την Καθημερινή, εκτός κρατικής χρηματοδότησης τίθενται από σήμερα όλα τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου που δεν απεγράφησαν και κατά συνέπεια οι υπάλληλοι τους οποίους απασχολούν δεν έχουν ενταχθεί στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών. Ταυτόχρονα, αναστέλλονται οι αμοιβές των διοικήσεών τους, ενώ, εφόσον η άρνηση απογραφής συνεχιστεί για ακόμη δύο μήνες, τότε προβλέπεται η αυτοδίκαιη παύση της θητείας των εκτελεστικών μελών του διοικητικού συμβουλίου.

Η απογραφή των Νομικών Προσώπων ολοκληρώθηκε τυπικά χθες, οπότε και έληξε η δεύτερη προθεσμία που είχε δοθεί από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, απογράφηκαν 930 Νομικά Πρόσωπα που απασχολούν περίπου 33.000 δημοσίους υπαλλήλους. Βάσει των εκτιμήσεων του υπουργείου, πρόκειται για το 97% του συνολικού προσωπικού που απασχολείται στα Νομικά Πρόσωπα, ενώ εκτιμάται ότι εκτός απογραφής βρίσκονται περίπου 1.000 απασχολούμενοι που εργάζονται στους «απείθαρχους» φορείς και συγκεκριμένα σε δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης και αποχέτευσης, καθώς και σε γενικούς ή τοπικούς οργανισμούς εγγείων βελτιώσεων.

«Δεν θα μείνει χωρίς συνέπειες το γεγονός ότι κάποια Νομικά Πρόσωπα αρνούνται να απογραφούν», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης. «Το συγκεκριμένο ζήτημα αφορά μόλις το 1% του συνόλου των δημοσίων υπαλλήλων, το οποίο δεν μπορεί να στιγματίζει το σύνολο του ανθρώπινου δυναμικού στη δημόσια διοίκηση». Ο υπουργός στράφηκε κατά των διοικήσεων των μη απογραφέντων φορέων επισημαίνοντας ότι «κάνουν τα στραβά μάτια προκειμένου να μην αποκαλυφθεί ότι οι αποδοχές των υπαλλήλων τους δεν είναι συμβατές με το ενιαίο μισθολόγιο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρχικά η απογραφή έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί μέχρι τις 30 Απριλίου, δεδομένου ότι η ένταξη όλων των απασχολούμενων στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών προβλέπεται στη μνημονιακή σύμβαση. Η «προσέλευση» ήταν μάλλον μικρή, γι' αυτό και δόθηκε παράταση αρχικά μέχρι τις 30 Ιουνίου και εν συνεχεία μέχρι τις 15 Ιουλίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ