Οι επενδυτές θα στηρίξουν εκ νέου τις ελληνικές τράπεζες, λέει ο πρόεδρος του ΤΧΣ στο Bloomberg - iefimerida.gr

Οι επενδυτές θα στηρίξουν εκ νέου τις ελληνικές τράπεζες, λέει ο πρόεδρος του ΤΧΣ στο Bloomberg

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την πεποίθηση ότι οι επενδυτές που μετείχαν στις πρόσφατες αυξήσεις κεφαλαίου των ελληνικών τραπεζών συνολικού ύψους 8,3 δισ. ευρώ θα στηρίξουν εκ νέου τα ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και μετά την ολοκλήρωση των τεστ αντοχής (stress tests) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας εξέφρασε ο πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) Χρήστος Σκλαβούνης μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg.

«Αναμένεται πως θα μπορέσουν να μας παράσχουν κεφάλαια» είπε ο κ. Σκλαβούνης και πρόσθεσε: «Στρατηγικός μας στόχος ήταν να έχουμε μία αγορά ανοιχτή για τις ελληνικές τράπεζες, ώστε να μπορούν να καλύπτουν την ανάγκη για κεφάλαιο και ρευστότητα και και θεωρώ ότι αυτός είναι ένας στόχος που έχει επιτευχθεί». Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΤΧΣ, αν το τεστ αντοχής προσδιορίσει περαιτέρω κεφαλαιακές ανάγκες που στη συνέχεια θα επιβεβαιωθούν και από θεσμικούς επενδυτές, «το συμπέρασμα θα μπορούσε να είναι ότι δεν θα είναι τόσο κρίσιμο αυτά τα κεφάλαια να παραμείνουν εκεί για να χρησμιποιούνται ως "backup"».

Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας είναι, όπως μεταδίδει το Bloomberg, έτοιμο να επιστρέψει τα 11,5 δισ. ευρώ που απομένουν από τα συνολικά 50 δισ. ευρώ που είχε λάβει από μέρος του πακέτου διάσωσης της Ελλάδας. Αξιωματούχοι της ελληνικής κυβέρνησης, αναφέρει το πρακτορείο, πιέζουν ώστε αυτά τα κεφάλαια να χρησιμοποιηθούν για να κλείσει η «τρύπα» στο πρόγραμμα διάσωσης. Κενό που αποτιμήθηκε τον προηγούμενο μήνα από το ΔΝΤ σε 12,6 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ