New York Times: Συνελήφθη ο πλέον καταζητούμενος τρομοκράτης της Ελλάδας - iefimerida.gr

New York Times: Συνελήφθη ο πλέον καταζητούμενος τρομοκράτης της Ελλάδας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη σύλληψη του «πλέον καταζητούμενου τρομοκράτη της Ελλάδας» Νίκου Μαζιώτη αναφέρονται με δημοσίευμά τους οι New York Times.

Στο δημοσίευμα γίνεται σύντομη περιγραφή της επιχείρησης σύλληψης του καταζητούμενου και επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Αστυνομίας, τραυματίστηκαν ένας αστυνομικός και δύο τουρίστες, από την Αυστραλία και τη Γερμανία.

Στο δημοσίευμα υπενθυμίζεται ότι «η οργάνωση "Επαναστατικός Αγώνας" είναι περισσότερο γνωστή για την επίθεση με αντιαρματικές χειροβομβίδες κατά της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, το 2007» καθώς και ότι «ο Νίκος Μαζιώτης καταζητείτο από το καλοκαίρι του 2012 όταν εξαφανίστηκε κατά παραβίαση της υπό περιοριστικούς όρους αποφυλάκισής του, καθώς είχε παρέλθει το ανώτατο χρονικό περιθώριο της 18μηνης κράτησής του χωρίς να έχει δικαστεί».

H StraitsTimes αναφέρει πως συνελήφθη ο καταζητούμενος τρομοκράτης Μαζιώτης έπειτα από επιχείρηση στο κέντρο της Αθήνας που περιελάμβανε πυροβολισμούς και δύο τραυματίες τουρίστες.

Η Voice of America κάνει λόγο για τη σύλληψη του ακροαριστερού τρομοκράτη Νίκου Μαζιώτη και για τη μέχρι τώρα ένοπλη δράση του.

Ειδική αναφορά γίνεται και στον Guardian σημειώνοντας την επιτυχία της ελληνικής αστυνομίας. Σημειώνει πως η δράση του Μαζιώτη είχε προκαλέσει αρκετά προβλήματα σε μια χώρα που πάλευε για την επιστροφή της στην κανονικότητα. Αναφέρει, δε, το χτύπημα στην Τράπεζα της Ελλάδας που σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΕΛ.ΑΣ. είναι «έργο» του Μαζιώτη. Παράλληλα αναφέρει πως οι αρχές ήταν πεπεισμένες πως στο εγγύς μέλλον ετοίμαζε και άλλα τρομοκρατικά χτυπήματα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ