Εντονότατη αντίδραση Μόσιαλου στις κατηγορίες Κεδίκογλου - iefimerida.gr

Εντονότατη αντίδραση Μόσιαλου στις κατηγορίες Κεδίκογλου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την αντίδραση του υπουργού Επικρατείας και κυβερνητικού εκπρόσωπου Ηλία Μόσιαλου προκάλεσε ανακοίνωση του υπεύθυνου του τομέα ΜΜΕ της ΝΔ Σίμου Κεδίκογλου για την υποβολή στη Βουλή ερώτησης στην οποία υποστηρίζεται ότι τριπλασιάστηκαν οι δαπάνες του πολιτικού γραφείου του υπουργού Επικρατείας.

"Ο υπουργός Επικρατείας, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, μείωσε τον αριθμό των θέσεων συνεργατών του από 30 σε 14. Από αυτές τις 14 θέσεις, έχει πληρώσει μόλις τις 8, ενώ δεν προτίθεται να υπερβεί τις 11. Παράλληλα, πληρώνει προσωπικά τα έξοδα του κινητού τηλεφώνου του. Το ίδιο συμβαίνει και με όλα τα στελέχη του γραφείου του", αναφέρεται σε ανακοίνωσή του κ. Μόσιαλου, ο οποίος δηλώνει ότι οι προσωπικοί λογαριασμοί του είναι "στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου".

"Ακόμα και τις δαπάνες εθιμοτυπίας του γραφείου του, όπως έξοδα εστίασης, αναψυκτικά και καφέδες σε συσκέψεις και συνεδριάσεις, τόσο τα δικά του όσο και των παρισταμένων, τις πληρώνει προσωπικά", προστίθεται στην ανακοίνωση, στην οποία τίθεται το ερώτημα "γιατί επέλεξε να κάνει μια τέτοια «καταγγελία» ο κ. Κεδίκογλου, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση του υπουργού Επικρατείας για την κατάργηση των μυστικών κονδυλίων και την μείωση δαπανών στις γενικές γραμματείες Επικοινωνίας- Ενημέρωσης και ΜΜΕ;".

Στην ανακοίνωση του κ. Κεδίκογλου, με την οποία καλείτο ο υπουργός Επικρατείας "να δώσει εξηγήσεις", αναφερόταν ότι "όπως διαπιστώνεται από τα στοιχεία του κρατικού προϋπολογισμού για το 2011, ενώ ανακοινώνονται δραστικές περικοπές, απολύσεις, κλεισίματα τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών και συγχωνεύσεις την ίδια στιγμή τριπλασιάζονται οι δαπάνες του πολιτικού γραφείου του Υπουργού Επικρατείας. Οι συγκεκριμένες δαπάνες το 2010 ήταν 564.400 ευρώ και το 2011 ανήλθαν σε ποσό ύψους 1.455.000 ευρώ".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ