Αντιτρομοκρατική και ΔΙΑΣ τσακώνονται για το ποιος έπιασε τον Μαζιώτη - iefimerida.gr

Αντιτρομοκρατική και ΔΙΑΣ τσακώνονται για το ποιος έπιασε τον Μαζιώτη

Αντιτρομοκρατική και ΔΙΑΣ τσακώνονται για το ποιος έπιασε τον Μαζιώτη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εσωτερική αντιπαράθεση ξέσπασε στην Ελληνική Αστυνομία ανάμεσα στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και την ΔΙΑΣ μετά τη σύλληψη του τρομοκράτη Νίκου Μαζιώτη. Λίγες ώρες μετά τον καταιγισμό πυρών στο κέντρο της Αθήνας ανάμεσα σε αστυνομικούς και στον τρομοκράτη οι δύο υπηρεσίες διεκδικούν τα εύσημα και θέλουν να καρπωθούν την επιτυχία του εντοπισμού, αλλά και της σύλληψης του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr αμέσως μετά τη μεταφορά του Νίκου Μαζιώτη στο νοσοκομείο άρχισαν διαρροές από την πλευρά της Αντιτρομοκρατικής πως ο εντοπισμός και η σύλληψη του τρομοκράτη δεν ήταν δύο τυχαία γεγονότα, αλλά προήλθαν μετά από συντονισμένες κινήσεις της υπηρεσίας.

Συγκεκριμένα άνδρες και γυναίκες της Αντιτρομοκρατικής με πολιτικά ρούχα βρίσκονταν σε καθημερινή βάση σε σημεία που ήταν πιθανό να εμφανιστεί ο Μαζιώτης. Αυτό λοιπόν συνέβη το μεσημέρι στο Μοναστηράκι, όταν ένας άνδρας και μία γυναίκα της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας που ήταν στην οδό Καπνικαρέας είδαν ένα ύποπτο άτομο που αν και μεταμφιεσμένος -όπως αποδείχθηκε φορούσε γυαλιά και περούκα- έμοιαζε με τον Μαζιώτη. Αμέσως ενημέρωσαν το αρχηγείο, ωστόσο επειδή δεν ήταν βέβαιοι ότι πρόκειται για το μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, πήραν εντολή να μην προχώρησαν αυτοί στον έλεγχο, καθώς στην περίπτωση που δεν ήταν ο Νίκος Μαζιώτης, όλοι θα μιλούσαν για ακόμα ένα φιάσκο της Αντιτρομοκρατικής. Ετσι ενημέρωσαν το Κέντρο Επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ πως στο σημείο κυκλοφορεί ύποπτος άνδρας, ο οποίος θα πρέπει να ελεγχθεί ως επικίνδυνος κακοποιός. Αμέσως ενημερώθηκαν άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ που βρίσκονταν στην περιοχή οι οποίοι και έσπευσαν για να προχωρήσουν στον έλεγχο. Η συνέχεια είναι γνωστή, καθώς ο ύποπτος αποδείχθηκε πως ήταν ο τρομοκράτης Νίκος Μαζιώτης και τελικά μετά από καταδίωξη και ανταλλαγή πυροβολισμών συνελήφθη από τους άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ.

Εδώ όμως διαφωνεί η Αντιτρομοκρατική με τα στελέχη της να υποστηρίζουν πως η επιτυχία του εντοπισμού και της σύλληψης του Μαζιώτη δεν ανήκει αποκλειστικά στην ομάδα ΔΙΑΣ αλλά κυρίως στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, καθώς δικά της μέλη τον εντόπισαν.

Ωστόσο η στάση αυτή προκαλεί μία σειρά ερωτημάτων. Πρώτον αν η Αντιτρομοκρατική είχε εντοπίσει τον Μαζιώτη, γιατί δεν συνέχισε να τον παρακολουθεί μέχρι να απομακρυνθεί από το πολυσύχναστο σημείο του κέντρου της Αθήνας, αλλά κάλεσε την ομάδα ΔΙΑΣ να κάνει τον έλεγχο. Ετσι δεν θα είχε σημειωθεί η συμπλοκή με την ανταλλαγή πυροβολισμών, δεν θα είχαν τραυματιστεί ο αστυνομικός και οι δύο τουρίστες και φυσικά δεν θα είχαν κινδυνέψει οι υπόλοιποι περαστικοί που ήταν στο σημείο. Δεύτερον γιατί από την Αντιτρομοκρατική δεν περίμεναν να απομακρυνθεί ο επικίνδυνος κακοποιός από το σημείο, ώστε να παρακολουθήσουν τις κινήσεις του, οι οποίες πιθανότατα θα αποκάλυπταν το κρησφύγετο του ή ακόμα και τους συνεργάτες του;

Φωτογραφία: intimenews.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ