Αυτοί είναι οι τέσσερις νέοι Επίτροποι της Κομισιόν -Ποιος αντικαθιστά τον Ολι Ρεν - iefimerida.gr

Αυτοί είναι οι τέσσερις νέοι Επίτροποι της Κομισιόν -Ποιος αντικαθιστά τον Ολι Ρεν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

To Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε το μεσημέρι της Τετάρτης την τοποθέτηση τεσσάρων νέων επιτρόπων της ΕΕ, οι οποίοι θα αντικαταστήσουν για λίγους μήνες τους επιτρόπους που εκλέχθηκαν ευρωβουλευτές στις τελευταίες εκλογές.

Ο διορισμός τους έχει προσωρινό χαρακτήρα λίγων μηνών, αφού θα διατηρήσουν το χαρτοφυλάκιό τους για το υπόλοιπο της θητείας της υφιστάμενης Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δηλαδή μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.

Η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ψηφίζοντας ομαδικά (enbloc) τάχθηκε υπέρ του διορισμού των τεσσάρων υποψηφίων στην Επιτροπή με 421 ψήφους υπέρ, 170 κατά και 32 αποχές. Σύμφωνα με τον κανονισμό του Ευρωκοινοβουλίου, οι υποψήφιοι Επίτροποι εμφανίστηκαν ενώπιον των επιτροπών και απάντησαν σε ερωτήσεις σχετικές με τους τομείς αρμοδιότητάς τους την περασμένη Δευτέρα.

Οι νέοι επίτροποι και χαρτοφυλάκια τους:

  • Ο Γίρκι Κατάινεν (Φινλανδία) αναλαμβάνει τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις καθώς και το ευρώ. Αντικαθιστά τον Όλι Ρεν.
  • Ο Φερντινάντο Νέλι Φερότσι (Ιταλία) αναλαμβάνει τα θέματα βιομηχανίας και επιχειρηματικότητας. Αντικαθιστά τον Αντονι Ταγιάνι.
  • Η Μαρτίν Ράιχερτς (Λουξεμβούργο), αναλαμβάνει τα θέματα δικαιοσύνης, θεμελιωδών δικαιωμάτων και ιθαγένειας. Αντικαθιστά την Βίβιαν Ρέντινγκ.
  • Ο Γιάτσεκ Ντομινίκ (Πολωνία) αναλαμβάνει τα θέματα δημοσιονομικού προγραμματισμού και τον προϋπολογισμό. Αντικαθιστά τον Γιάνους Λεβαντόβσκι.

Το τελικό πράσινο φως εκ μέρους του Συμβουλίου αναμένεται σύντομα, ώστε να μπορέσουν οι υποψήφιοι να αναλάβουν τα καθήκοντά τους. Όλα τα έγγραφα που αφορούν στις ακροάσεις θα αναρτηθούν στις αντίστοιχες ιστοσελίδες των κοινοβουλευτικών επιτροπών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ