Κρανίο με υπολείμματα εγκεφάλου ηλικίας 8.000 ετών ανακάλυψαν αρχαιολόγοι στη Νορβηγία [εικόνα] - iefimerida.gr

Κρανίο με υπολείμματα εγκεφάλου ηλικίας 8.000 ετών ανακάλυψαν αρχαιολόγοι στη Νορβηγία [εικόνα]

Κρανίο με υπολείμματα εγκεφάλου ηλικίας 8.000 ετών ανακάλυψαν αρχαιολόγοι στη Νο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι ερευνητές δεν είναι ακόμα σίγουροι αν πρόκειται για άνθρωπο, αλλά ένα αρχαίο κρανίο που βρέθηκε σε μια αρχαιολογική ανασκαφή στη Νορβηγία, περιλαμβάνει το παλαιότερο καλοδιατηρημένο τμήμα εγκεφάλου που έχει βρεθεί ποτέ.

Τα οστά, που πιστεύεται ότι είναι περίπου 8.000 ετών, ανακαλύφθηκαν σε ένα στρατόπεδο στην Στόκε της Νορβηγίας και θα μπορούσε να ανήκει σε άνθρωπο της Λίθινης Εποχής.

Το γκρίζο υλικό στο εσωτερικό του κρανίου είναι διατηρημένοι ιστοί εγκεφάλου και θα μπορούσαν να δώσουν στους επιστήμονες πληροφορίες που δεν είχαν τη δυνατότητα να βρουν πριν.

Δείγματα εγκεφάλου έχουν ανακαλύψει αρχαιολόγοι και στο παρελθόν, στο σώμα ενός παιδιού Ίνκας που θυσιάστηκε πριν από 500 χρόνια στην κορυφή ενός βουνού των Άνδεων αλλά και σε ένα άτομο που σκοτώθηκε σε σεισμό και πυρκαγιά στην Τουρκία πριν από 4.000 χρόνια.

Κρανίο με υπολείμματα εγκεφάλου ηλικίας 8.000 ετών ανακάλυψαν αρχαιολόγοι στη Νορβηγία [εικόνα] | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ εγκέφαλος κρανίο υπολείμματα ηλικία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ