Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης: Μια αστική ιστορία πολιτισμού σε διαρκή εξέλιξη -Οι εκπλήξεις [εικόνες] - iefimerida.gr

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης: Μια αστική ιστορία πολιτισμού σε διαρκή εξέλιξη -Οι εκπλήξεις [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης: Μια αστική ιστορία πολιτισμού σε διαρκή εξέλιξη -Οι εκπλήξεις  [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης: Μια αστική ιστορία πολιτισμού σε διαρκή εξέλιξη -Οι εκπλήξεις  [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Η έκθεση για τον Καβάφη αγαπήθηκε γιατί η ποιητική ορμή και η προσωπικότητα του Αλεξανδρινού συναντήθηκε μοναδικά με τις ελληνικές αρχαιότητες-αναφορές. Το History Zero του Στέφανου Τσιβόπουλου αφηγείται ιδανικά τη συνθήκη που ζούμε, αυτό το φίδι με την ουρά στο στόμα. Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης που συστηματικά και χωρίς να φοβάται τα ευρύματα αναδεικνύει τη συλλογή του, εμπνέεται νέες εκθέσεις και ξεδιπλώνεται στην επικράτεια του σύγχρονου πολιτισμού, έχει νέα να μας πει, για τις αλλαγές που ετοιμάζει.

Η ίδια η πρόεδρος του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, Σάντρα Μαρινοπούλου επέλεξε να απευθυνθεί στο κοινό, στους φίλους όπως αποκαλεί τους επισκέπτες του μουσείου, για να μεταφέρει τα νέα μέσω μιας επιστολής:

«Θέλω να μοιραστώ μαζί σας κάποια από τα σημαντικότερα μελλοντικά σχέδια του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης. Ξεκινώντας από ένα έργο υποδομών, μόλις άρχισαν οι εργασίες για το νέο αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του κτηρίου της Νεοφύτου Δούκα, ο οποίος θα περιλαμβάνει τους χώρους του Café, του Art Shop και της εισόδου.

Σε συνεργασία με το βραβευμένο αρχιτεκτονικό γραφείο Kois Associated Architects οι εσωτερικοί χώροι του κτηρίου θα επανασχεδιαστούν βάσει μιας σύγχρονης αισθητικής και ενός σχεδίου που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του σημερινού επισκέπτη, με βασικό γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού και την ευκολότερη πρόσβαση ατόμων με δυσκολία κίνησης. Η ανακαίνιση θα ξεκινήσει από το Aethrion at Cycladic Café με στόχο την ανάπλαση του χώρου και τη διαμόρφωσή του σε ένα σύγχρονο σημείο συνάντησης, διατηρώντας την ιδιαιτερότητά του ως μια ‘κρυμμένη όαση’ στο κέντρο της πόλης. Για αυτόν το λόγο το Café θα παραμείνει κλειστό από τα μέσα Ιουλίου έως τα τέλη Σεπτεμβρίου 2014. Το νέο σχέδιο θα μας επιτρέψει να διευρύνουμε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που πραγματοποιούμε, θέτοντας το πεδίο για νέα προγράμματα που στοχεύουν σε ένα διαρκώς ευρύτερο κοινό.

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης: Μια αστική ιστορία πολιτισμού σε διαρκή εξέλιξη -Οι εκπλήξεις  [εικόνες] | iefimerida.gr 2


Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους τους Χορηγούς, Δωρητές και συνεργάτες που υποστηρίζουν το έργο, χωρίς τη βοήθεια των οποίων η ανακαίνιση αυτή δε θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα.

To ανανεωμένο λοιπόν Aethrion at Cycladic θα περιμένει από τον Σεπτέμβριο τους επισκέπτες μας για ένα διάλειμμα από τις μεγάλες περιοδικές εκθέσεις που σχεδιάζουμε. Σε συνέχεια της επιτυχημένης έκθεσης «Έρως» (2009), ολοκληρώνεται φέτος η τριλογία αρχαιολογικών παρουσιάσεων που αγγίζουν πανανθρώπινα θέματα με τις εκθέσεις «Ίασις: Υγεία, Νόσος, Θεραπεία από τον Όμηρο στον Γαληνό» και «Επέκεινα: Ο θάνατος και η ζωή μετά στην Αρχαία Ελλάδα». Πρόκειται για δύο εκθέσεις οι οποίες θα προσφέρουν μια ξεχωριστή ματιά γύρω από διαχρονικές έννοιες που αφορούν όλους μας, θέτοντας σαφείς παραλληλισμούς ανάμεσα στο χθες και το σήμερα, και ελπίζουμε πραγματικά να σας κερδίσουν.

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης: Μια αστική ιστορία πολιτισμού σε διαρκή εξέλιξη -Οι εκπλήξεις  [εικόνες] | iefimerida.gr 3



Εκ μέρους όλης της ομάδας του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την υποστήριξη και εμπιστοσύνη που μας δείχνετε, να σας προσκαλέσω να επισκεφθείτε αυτήν την περίοδο το έργο του Στέφανου Τσιβόπουλου «Ιστορία Μηδέν» με το οποίο εκπροσώπησε τη χώρα μας στην περασμένη Μπιενάλε της Βενετίας, και να σας ευχηθώ καλό καλοκαίρι.»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ