CINETROLL: Οι πίθηκοι κυριαρχούν στον πλανήτη -Στην Ελλάδα οι «πίθηκοι» απλά δεν πάνε σινεμά - iefimerida.gr

CINETROLL: Οι πίθηκοι κυριαρχούν στον πλανήτη -Στην Ελλάδα οι «πίθηκοι» απλά δεν πάνε σινεμά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο ΤΑΖ αναρωτιέται μήπως πρέπει να το κλείσουμε το μαγαζάκι και να επιστρέψουμε στην εποχή των θερινών και των επαναλήψεων; Αντί να κάθεται να γράφει και να βλέπει ταινίες παπαριές;


Έχω υπάρξει από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της μη διακοπής της κινηματογραφικής σεζόν στους καλοκαιρινούς μήνες. Δεν μπορεί σε όλο τον κόσμο να βγαίνουν σουξέ και εσύ εδώ να λες «ραντεβού τον Σεπτέμβριο γιατί τώρα πάω να φάω μπανάνες». Το βασικό επιχείρημα αυτών που διαφωνούν με το παραπάνω είναι πως εδώ είναι Ελλάδα και το καλοκαίρι ο ιθαγενής γουστάρει φραπεδιά και παραλία. Σώπα ρε μάγκα. Είμαστε η μόνη χώρα φαντάζομαι στον πλανήτη που πιάνει 40 κελσίου κι έχουμε θάλασσα έτσι; Το Λος Άντζελες για παράδειγμα που είναι το βασίλειο του Χόλιγουντ είναι ως γνωστόν χτισμένο πάνω σε βουνό και οι άνθρωποι πάνε σινεμά το καλοκαίρι γιατί έξω χιονίζει και θέλουν να μπούνε σε μια αίθουσα να ζεσταθούν.

Αυτές είναι δικαιολογίες του τσοπάνη. Και εν προκειμένω τσοπάνης είναι και ο διανομέας και ο θεατής. Ή μήπως ο θεατής είναι απλά το πρόβατο που κατάφερε να καταλάβει ότι τον δουλεύει χοντρά ο τσοπάνης και του «φορτώνει» καλοκαιριάτικα ότι του έχει ξεμείνει από το χειμώνα; Με τιμή εισιτηρίου 7 κι 8 και 12 ευρώ; Καλύτερα να πάω στο Δελφινάριο με λίγα λεπτά παραπάνω να δω επιθεώρηση να δω και σελέμπριτι της πίστας να χαχανίζουν και τσόλια πειραιώτικα στα ντουζένια τους. Από το να δω τις μαλακίες που κυκλοφορούν καλοκαιριάτικα. Και να σπαταλήσω και χρόνο να γράφω για αυτές.

Για να μην το πολυκουράζουμε: Στην Ελλάδα μόλις 52.234 άτομα πήγαν σε μία αίθουσα το τετραήμερο ΠΠΣΚ. Και ναι, σίγουρα παίζει ρόλο το Μουντιάλ αλλά δε νομίζω ότι οι μουντιαλιστές είναι και οι πιο φανατικοί σινεφίλ. Οπότε η πεντάδα της κατάντιας των πιο δημοφιλών ταινιών στην Ελλάδα για την εβδομάδα που μας πέρασε διαμορφώνεται ως εξής:

Την ίδια περίπου στιγμή στις Η.Π.Α. που εκεί το μετράνε ως ΠΣΚ ο νέος «Πλανήτης των Πιθήκων» αποδεικνύει τη δυναμική ενός κλασσικού και πολύπαθου «franchise»:

**ακολουθήστε τον ΤΑΖ στο στο www.facebook.com/tazthebuzz στο twitter ως klarinabourana ή στο terra_gelida@hotmail.com για μέιλ και υποθέσεις προσωπικής εκδίκησης

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ