Αλλαγές στις ειδήσεις του Mega: Τρεις γυναίκες και ένας άνδρας για τη θέση της Τρέμη -Ποια ονόματα ακούγονται - iefimerida.gr

Αλλαγές στις ειδήσεις του Mega: Τρεις γυναίκες και ένας άνδρας για τη θέση της Τρέμη -Ποια ονόματα ακούγονται

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε φάση μεγάλων ανακατατάξεων φαίνεται να εισέρχεται το ενημερωτικό τμήμα του Mega μετά την απόφαση της Ολγας Τρέμη να μην παρουσιάζει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού από την ερχόμενη σεζόν.

Η απόφαση αυτή της Ολγας Τρέμη φαίνεται να αιφνιδίασε τους μετόχους του καναλιού, που είναι πλέον αναγκασμένοι να επιταχύνουν τις διαδικασίες εύρεσης νέου προσώπου που θα παρουσιάζει το κεντρικό δελτίο του σταθμού.

Οι λύσεις που φαίνονται να υπάρχουν αυτή τη στιγμή (εκτός κολοσσιαίου απροόπτου) είναι δύο: Η πρώτη να επιλεγεί μια νέα παρουσιάστρια μέσα ή έξω από το κανάλι, αφού φαίνεται ότι έχουν αποκλείσει οποιαδήποτε ανδρική υποψηφιότητα εκτός Mega. Η δεύτερη λύση θα είναι μεταβατική, όπως συνέβη κατά τις κρίσεις που αντιμετώπισε το κανάλι στο παρελθόν, και πιθανότερος, αν όχι βέβαιος, παρουσιαστής σε μια μεταβατική περίοδο θα είναι ο Νίκος Στραβελάκης.

Λέγεται ότι η διεύθυνση του καναλιού έχει ήδη αποτυπώσει μια «στενή» λίστα γυναικείων υποψηφιοτήτων για το κεντρικό δελτίο, η οποία θα υποβληθεί στους μετόχους και αν καταλήξουν στη λύση αυτή θα γίνει και η επιλογή. Από τις γυναίκες δημοσιογράφους του Mega η Μαρία Σαράφογλου και η Ράνια Τζίμα φαίνεται να είναι στη λίστα των υποψηφίων.

Πολλές πιθανότητες, ωστόσο, να αναλάβει το δελτίο -αν επιλεγεί η λύση του νέου προσώπου- έχει η «υποψηφιότητα» της Σίας Κοσιώνη, αν και εφόσον βεβαίως λυθούν μια σειρά από «τεχνικά» προβλήματα, με πρώτο και σημαντικότερο το κλειστό συμβόλαιο που έχει με το ΣΚΑΪ, το οποίο λήγει το καλοκαίρι του 2015. Θεωρείται πάντως, σχεδόν βέβαιο, ή τουλάχιστον πολύ πιθανό, ότι δύσκολα η Σία Κοσιώνη θα αρνιόταν μια τέτοια πρόταση, αφού θα έδινε στην καριέρα της μια μεγάλη ώθηση. Φαίνεται, ωστόσο, ότι μία τέτοια εξέλιξη θα είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το κανάλι εξετάζει και άλλη μια ή δυο γυναικείες υποψηφιότητες, χωρίς όμως να έχουν διαρρεύσει τα ονόματά τους.

Το βέβαιο είναι ότι είναι μηδενική η πιθανότητα να είναι άντρας ο παρουσιαστής και εκ μεταγραφής, αφού οι όποιες «υποψηφιότητες» εκτός Mega δεν φαίνεται να συνάδουν με τις προϋποθέσεις που θέτει το κανάλι. Δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν ότι το πιθανότερο είναι η διοίκηση του Mega να επιλέξει τη μεταβατική λύση, αφού έτσι ακυρώνει το ενδεχόμενο της λάθος επιλογής που θα έβαζε τις ειδήσεις του καναλιού σε διαδικασία κρίσης.

Η ιστορία, άλλωστε, δείχνει ότι κάθε φορά ύστερα από μια αποχώρηση κεντρικού παρουσιαστή το κανάλι επέλεγε τη μεταβατική λύση, ώστε να κερδίσει χρόνο για να μπορέσει ψύχραιμα να κάνει την επόμενη επιλογή. Το Ιούνιο του 2003 όταν έφυγε από το Mega ο Νίκος Χατζηνικολάου τον αντικατέστησε προσωρινά ο Αιμίλιος Λιάτσος έως ότου επιλεγεί η Μάρα Ζαχαρέα για το κεντρικό δελτίο. Το ίδιο συνέβη το 2004, μετά την αντικατάσταση της Μάρας Ζαχαρέα, όταν μεταβατικός παρουσιαστής ανέλαβε ο Νίκος Στραβελάκης έως ότου αναλάβει η Ολγα Τρέμη, το καλοκαίρι του 2005, η οποία αποδείχτηκε και η μακροβιότερη παρουσιάστρια του καναλιού παραμένοντας για εννιά ολόκληρα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

Το βέβαιο είναι ότι εντός της εβδομάδος, το κανάλι θα πρέπει να αναζητήσει καινούριο παρουσιαστή και η διοίκηση του Mega να καταλήξει ποια από τις δύο λύσεις θα πρέπει να επιλέξει. Κάτι όχι εύκολο, αφού κάθε λύση έχει τα υπέρ και τα κατά της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ