Δριμεία επίθεση πράσινων βουλευτών σε Μόσιαλο - iefimerida.gr

Δριμεία επίθεση πράσινων βουλευτών σε Μόσιαλο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Φίλια πυρά» και βαριές κατηγορίες για εξυπηρέτηση συμφερόντων δέχθηκε χθες από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ηλίας Μόσιαλος για τους χειρισμούς του σε σχέση με την αναδιοργάνωση της ΕΡΤ. Υπήρξαν και υπονοούμενα για εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων μέσω των συχνοτήτων της δημόσιας τηλεόρασης αν και ο υπουργός Επικρατείας επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να πωληθούν οι συχνότητες και η κυριότητα τους θα παραμείνει στο κράτος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στη συνεδρίαση του αρμόδιοι ΚτΕ, ο τέως αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού κ. Τηλέμαχος Χυτήρης που είχε την δημόσια τηλεόραση υπό την ευθύνη του, ζήτησε σε έντονο ύφος εξηγήσεις για τα όσα υποστήριξε ο κ. Μόσιαλος περί αποκομματικοποίησης της ΕΡΤ. "«Ο τρόπος με τον οποίο χειριστήκατε το θέμα της ΕΡΤ προσβάλλει κι εμένα και τον κ. Γερουλάνο. Είπατε αποκομματικοποίηση Από που; Από ποιον; Από τον προηγούμενο υπουργό; Από την προηγούμενη διοίκηση της ΕΡΤ; Αυτή όμως είχε επιλεγεί με opengov. Γιατί απαξιώνετε τους βουλευτές και κάνετε ανακοινώσεις χωρίς να έχει προηγουμένως συζητηθεί το θέμα της ΕΡΤ;» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χυτήρης.

Στον κ. Μόσιαλο εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής κ.Απόστολος Κακλαμάνης. "Η μόνη άμυνα στην διαπλοκή και την αυθαιρεσία των ιδιωτικών ΜΜΕ είναι τα κρατικά μέσα, ασφαλώς με οικονομικό ορθολογισμό, όχι όμως με απαξίωση" είπε ο κ. Κακλαμάνης προσθέτοντας: «Σας είδα 2 φορές στον ΣΚΑΙ και όχι στην κρατική ΕΡΤ. Μας προσβάλλετε με τον τρόπο που μιλάτε σε εκλεγμένους βουλευτές». Από την πλευρά του ο υπουργός Επικρατείας απάντησε: «Δεν προσβάλλω κανέναν. Υπάρχει συνέχεια στην κυβερνητική πολιτική. Αλλά εφόσον όλοι λένε ότι φτάσαμε στο και πέντε πρέπει να δείξουμε αποφασιστικότητα στην λήψη αποφάσεων και στην εφαρμογή τους". Ενώ όξυνε την αντιπαράθεση με τον κ. Κακλάμανη λέγοντας πως "σε καμία περίπτωση δεν θα δεχθώ κατηγορίες περί εξυπηρέτησης αδιαφανών συμφερόντων, ιδιαίτερα όταν προέρχονται από βαθιές παλαιοκομματικές νοοτροπίες που ο λαός τις έχει ξεπεράσει"

Η κυρία Άννα Νταλάρα παρατήρησε πως «δεν κλείνεις δημόσιο κανάλι, όπως η ΕΤ1 σε περίοδο κρίσης" ενώ η κυρία Μιλένα Αποστολάκη είπε πως η πρωτοβουλία Μόσιαλου για κατάργηση των μυστικών κονδυλίων της ΓΓΤ είναι μεν σωστή ωστόσο, πρόσθεσε: Έχει και χολή... Διερωτηθήκατε πως θα αισθάνθηκε ενδεχομένως ο Ρέππας και άλλοι πρώην υπουργοί όταν αφήνετε υπονοούμενα για το παρελθόν;».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ