Θέλουν να κάνουν τον «Σήφη» τον κροκόδειλο τουριστική ατραξιόν -Ποια είναι η πρόταση του δημάρχου της περιοχής - iefimerida.gr

Θέλουν να κάνουν τον «Σήφη» τον κροκόδειλο τουριστική ατραξιόν -Ποια είναι η πρόταση του δημάρχου της περιοχής

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η κοσμοσυρροή που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες στο Δήμο Αμαρίου και κυρίως στο φράγμα των Ποταμών που έχει εντοπιστεί ο «Σήφης» ο κροκόδειλος έχει κάνει τους υπεύθυνους της περιοχής να αλλάζουν τα σχέδιά τους για την τύχη του ερπετού.

Σκέφτονται, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ Κρήτης ο δήμαρχος Αμαρίου, Στέφανος Σημαντήρας, να διαμορφωθεί ο χώρος με τέτοιο τρόπο ώστε ο «Σήφης» να παραμείνει εκεί ως τουριστική ατραξιόν!

«Τις τελευταίες μέρες έχουμε δει να συγκεντρώνονται εδώ καθημερινά πάρα πολλοί άνθρωποι για να τον δουν Σκεφτήκαμε λοιπόν μήπως θα μπορούσαμε να τον κρατήσουμε μέσα στο φράγμα χωρίς να επηρεάσουμε τη ζωή του ερπετού αλλά και χωρίς να κάνουμε ζημιά στην πανίδα του τόπου.»

Πάντως όπως τόνισε τον πρώτο λόγο έχουν οι επιστήμονες. «Βέβαια κάτι τέτοιο θα μας το πουν οι επιστήμονες γιατί μπορεί να υπάρχουν κίνδυνοι που εμείς δεν τους γνωρίζουμε. Ωστόσο θα μπορούσαν να ληφθούν μέτρα και το ερπετό να παραμείνει σε ειδικό χώρο μέσα στο φράγμα. Θα μπορούσαμε να το δούμε με κάποιο τρόπο», προσθέτοντας ότι η παρουσία εκατοντάδων ανθρώπων και τηλεοπτικών συνεργείων άλλαξε τις συνήθειές και ... τα στέκια του «Σήφη» μέσα στο φράγμα.

Πηγή: cretalive.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ