Ποια ήταν η βιοτεχνία πυροτεχνημάτων στο Ζευγολατιό Κορινθίας που τινάχθηκε στον αέρα [εικόνες] - iefimerida.gr

Ποια ήταν η βιοτεχνία πυροτεχνημάτων στο Ζευγολατιό Κορινθίας που τινάχθηκε στον αέρα [εικόνες]

Ποια ήταν η βιοτεχνία πυροτεχνημάτων στο Ζευγολατιό Κορινθίας που τινάχθηκε στον
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο αέρα τινάχθηκε τη Δευτέρα βιοτεχνία πυροτεχνημάτων στο Ζευγολατιό Κορινθία με αποτέλεσμα να τραυματιστούν σοβαρά δύο παιδιά που νοσηλεύονται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στην εντατική του νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία και δύο ενήλικοι με σοβαρότατα εγκαύματα.

Οπως αναφέρει και το Εθνος πρόκειται για τους ιδιοκτήτες του εργοστασίου παραγωγής και εμπορίας ειδών πυροτεχνίας, τον 39χρονο Ευθύμιο Κανελλόπουλο και τον αδερφό του Σωτήρη 38 ετών, καθώς και τα παιδιά του πρώτου, ένα κοριτσάκι και ένα αγοράκι ηλικίας 8 και 13 ετών αντίστοιχα.

Η ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε χθες στις 12 το μεσημέρι στη θέση Πουρνάρι του Ζευγολατιού, όπου σε έκταση 20.000 τ.μ. βρίσκεται το εργοστάσιο, οι αποθήκες, αλλά και οι κατοικίες της οικογένειας. Εκείνη την ώρα, τα δύο αδέρφια πραγματοποιούσαν εργασίες στην αποθήκη και τα παιδιά έπαιζαν στο προαύλιο έξω από το σημείο.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας, pirotexnimata.gr, το εργοστάσιο λειτουργεί στο Ζευγολατιό Κορινθίας από το 1986. Αποτελείται από 15 εργαστηριακές εγκαταστάσεις, αποθήκες και γραφεία σε μια έκταση 20.000 τ.μ. Στον ίδιο χώρο βρίσκονται και τα σπίτια της οικογένειας.

«Η εταιρεία μας είναι νόμιμα αναγνωρισμένη για την κατασκευή και παραγωγή πυροτεχνημάτων, όπως επίσης και για το εμπόριο παιδικών αθυρμάτων, ενώ συγκαταλέγεται στις κορυφαίες πανελλαδικά στο είδος της. Οι έμπειροι πυροτεχνουργοί μας με την άριστη γνώση τους εξασφαλίζουν τη σωστή ρίψη και καύση των πυροτεχνημάτων», αναφέρεται στην ιστοσελίδα.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία έχει αναλάβει αρκετές εκδηλώσεις και γιορτές δήμων Μάλιστα, το 2010, η εταιρεία είχε λάβει μέρος στον παγκόσμιο διαγωνισμό πυροτεχνημάτων PYRONALE 2010 στο Βερολίνο, κερδίζοντας το τρίτο βραβείο και «αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις παγκοσμίως», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.

Με τόσο μεγάλη εμπειρία, παραμένει άγνωστο τι προκάλεσε την έκρηξη στο εργοστάσιο χθες το μεσημέρι. Η έρευνα της Ασφάλειας Κορίνθου αναμένεται να ρίξει φως στα αίτια.

Ποια ήταν η βιοτεχνία πυροτεχνημάτων στο Ζευγολατιό Κορινθίας που τινάχθηκε στον αέρα [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Ποια ήταν η βιοτεχνία πυροτεχνημάτων στο Ζευγολατιό Κορινθίας που τινάχθηκε στον αέρα [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Ποια ήταν η βιοτεχνία πυροτεχνημάτων στο Ζευγολατιό Κορινθίας που τινάχθηκε στον αέρα [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Ποια ήταν η βιοτεχνία πυροτεχνημάτων στο Ζευγολατιό Κορινθίας που τινάχθηκε στον αέρα [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Φωτογραφίες: pirotexnimata.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ