Αμερικανική έρευνα: Οι Ελληνες δεν εμπιστεύονται τον Μπαράκ Ομπάμα -Τι του καταλογίζουν - iefimerida.gr

Αμερικανική έρευνα: Οι Ελληνες δεν εμπιστεύονται τον Μπαράκ Ομπάμα -Τι του καταλογίζουν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η είσοδός του στον Λευκό Οίκο, στην πρώτη του θητεία, έφερε την ελπίδα σε πολλούς λαούς πως η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ θα άλλαζε προς το καλύτερο. Φαίνεται, όμως, πως ο Μπαράκ Ομπάμα έχει απογοητεύσει τους πάντες. Σίγουρα έχει απογοητεύσει τους Έλληνες!

Σε μια έρευνα που διεξήγαγε το αμερικανικό ινστιτούτο μελετών Pew για τη δημοτικότητα του Αμερικανού προέδρου εκτός των ΗΠΑ, τα ευρήματα ήταν κάτι παραπάνω από άσχημα. Όπως σημειώνει η Exedra.gr η δημοτικότητά του πέφτει δραματικά στη Ρωσία, τη Γερμανία και τη Βραζιλία, αλλά ειδικότερα στην Ευρώπη (με εξαίρεση τη Γαλλία) τα ποσοστά του είναι πολύ άσχημα.

Στην Ελλάδα, τον πλανητάρχη «εκτιμά» μόνο το 27% από 35% που δήλωνε πως εμπιστεύεται τον Μπαρακ Ομπάμα το 2013 με τους συμπατριώτες μας να δηλώνουν πως οι κινήσεις του ηγέτη των ΗΠΑ στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής δεν έχει συμβάλει στην αποκλιμάκωση διεθνών συρράξεων και δεν έχει βοηθήσει στην επίλυση κρίσεων.

Η Γαλλία είναι η ευρωπαϊκή χώρα όπου η δημοτικότητα του Μπαράκ Ομπάμα βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα, αναφέρει το Pew Center στην ετήσια δημοσκόπησή του, που πραγματοποίησε από το Μάρτιο έως τον Ιούνιο σε 44 χώρες, περιλαμβανομένων 7 ευρωπαϊκών, σε δείγμα συνολικά 48.643 προσώπων.
Οι υπόλοιπες χώρες που συμπεριελήφθησαν στην έρευνα είναι η Γερμανία, η Ελλάδα, η Ιταλία, η Πολωνία, η Ισπανία και η Βρετανία.

Αμερικανική έρευνα: Οι Ελληνες δεν εμπιστεύονται τον Μπαράκ Ομπάμα -Τι του καταλογίζουν  | iefimerida.gr 0

Εκεί όπου η δημοτικότητα του Αμερικανού προέδρου κάνει... βουτιά, είναι στη Ρωσία. Μόνο το 15% των Ρώσων είπαν πως του έχουν εμπιστοσύνη, έναντι ενός 29% το 2013 και ενός 41% το 2010. Επιπλέον το 71% των ερωτηθέντων στη Ρωσία έχει αρνητική εικόνα για τις ΗΠΑ.
Οι Ρώσοι συμμετείχαν στην έρευνα τον Απρίλιο, εν μέσω του χάους στην Ουκρανία, τη στιγμή που οι ΗΠΑ και η Ευρώπη είχαν μόλις επιβάλει κυρώσεις σε Ρώσους αξιωματούχους και εταιρείες που συνδέονται με τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Η δημοτικότητα του Μπαράκ Ομπάμα υπέστη τη μεγαλύτερη πτώση σε δύο χώρες όπου οι αποκαλύψεις του Έντουαρντ Σνόουντεν για το ευρύ πρόγραμμα κατασκοπείας της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας (NSA) προκάλεσαν την εντονότερη δυσφορία της ηγεσίας τους: στη Γερμανία και στη Βραζιλία.
Στη Γερμανία, ο Αμερικανός πρόεδρος παραμένει μολαταύτα πολύ δημοφιλής: το 71% των Γερμανών εκφράζουν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό του. Ωστόσο, οι θετικές γνώμες βρίσκονταν στο 88% πέρυσι και 93% λίγο μετά την επανεκλογή του το 2009. Παραδόξως, η εικόνα των ΗΠΑ παραμένει καλή για περίπου το 50% των Γερμανών, όπως και το 2013.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ